35χρονος πουλούσε online αρχαία εικόνα της Παναγίας

Έναντι 100 χιλιάδων ευρώ. Τιμή (Θείο) χάρισμα.

Article featured image
Article featured image

Τη βοήθεια του διαδικτύου επιστράτευσε ένας 35χρονος από τη Βόρεια Ελλάδα για να πουλήσει μία αρχαία εικόνα της Παναγίας η οποία ως εκ θαύματος βρέθηκε στην «ιδιοκτησία» του.

Το περιστατικό συνέβη στο Κιλκίς, όταν η ΕΛΑΣ ανακάλυψε στα πλαίσια ερευνών της ότι το θρησκευτικό κειμήλιο έχει ανέβει κανονικά σε διαδικτυακό χώρο για να πουληθεί, χωρίς να γίνει γνωστό το πού έβαλε την προς πώληση την εικόνα.


download.jpg


Αφού οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν την άγια πραμάτεια, η σκυτάλη πέρασε σε αρμόδιο αρχαιολόγο, ο οποίος έκρινε ότι η διάθεση της εικόνας απαγορεύεται από σχετικό νόμο. Η εικόνα, η οποία ήταν αδήλωτη, προσφέρονταν για το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.

download-1.jpg

Το αποτέλεσμα ήταν ο κάτοχος της να συλληφθεί για παράνομη κατοχή αδήλωτου μνημείου, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του πωλητή αφορά την παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα πάει πακέτο στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πωλητής και κάτοχος δεν ταυτίζονται: ο 35χρονος πωλητής την είχε κρύψει στο σπίτι συγγενή του στο Κιλκίς.

Το σίγουρο είναι ότι ο τρόπος που αυτή η χώρα καταφέρνει να συνδυάζει την παράδοση με την πρόοδο δε θα σταματήσει ποτέ να μας συναρπάζει.

Πηγή: LUBEN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ