Επάγγελμα πορνοστάρ: Πόσα λεφτά κερδίζουν;

Τρεις πορνοστάρ μάς λένε πόσα χρεώνουν για μια σκηνή, αλλά και για τα πιο ακριβοπληρωμένα projects τους.

Article featured image
Article featured image

Η βιομηχανία του πορνό συνολικά άξιζε 90 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως το 2014 και οι ΗΠΑ ήταν η πιο κερδοφόρα αγορά.


Έχεις αναρωτηθεί, όμως, ποτέ τον μισθό του μέσου ηθοποιού;

Τρεις ηθοποιοί ταινιών ενηλίκων των ΗΠΑ και της Ευρώπης αποκαλύπτουν πόσα παίρνουν και μιλούν για τη χρυσή δεκαετία του πορνό, τα 90's.


Valentina Nappi

Untitled.jpg


«Πλέον, πληρώνεσαι με τη σκηνή. Η αμοιβή σου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες – πόσο διάσημη είσαι, τι σκηνή θα γυρίσεις κτλ. Μια λεσβιακή σκηνή πληρώνεται λιγότερο από μια σκηνή με διείσδυση και το πρωκτικό περισσότερο. Όταν πήγα στις ΗΠΑ ήμουν ήδη γνωστή, έτσι η αρχική μου αμοιβή ήταν 1.070 ευρώ για μια στάνταρ ετεροφυλόφιλη σκηνή. Μεταξύ 22 και 26 ένας ηθοποιός γυρίζει περίπου 100 σκηνές τον χρόνο».

«Το Ίντερνετ μπορεί να έχει περιορίσει τις παραδοσιακές πηγές εισοδήματος της βιομηχανίας αλλά επιτρέπει στους ηθοποιούς να γίνονται γνωστοί και να βγάζουν λεφτά από δικό τους περιεχόμενο. Είναι όπως στο YouTube. Έχω το δικό μου σάιτ και τα κανάλια μου στο Pornhub. Γυρίζω ερασιτεχνικές σκηνές με κάποιους παρτενέρ κι ύστερα μοιραζόμαστε τα δικαιώματα. Μακροπρόθεσμα είναι ο καλύτερος τρόπος να βγάλεις λεφτά».


Luca Ferrero

Untitled22.jpg

«Στην ευρωπαϊκή αγορά οι αρχάριοι δεν παίρνουν πολλά λεφτά – συχνά σε αποζημιώνουν μόνο για τα έξοδά σου και υπάρχουν και κάποιοι που πληρώνουν για γυρίσματα, για να τους προσέξουν. Σπάνια πάνω από €500 τη σκηνή -συνήθως λιγότερα. Αν είσαι καθιερωμένος, μπορείς να ζητήσεις περισσότερα, αλλά το πρόβλημα με την ευρωπαϊκή αγορά είναι ότι είναι γεμάτη με νέους ηθοποιούς, πρόθυμους να πληρωθούν ψίχουλα».

«Oι γυναίκες πληρώνονται περισσότερα ανά σκηνή και μπορεί να χρεώνουν περισσότερα για συγκεκριμένες πράξεις –πχ για πρωκτικό και διπλή διείσδυση, που πληρώνονται ξεχωριστά– αλλά έχουν και πιο σύντομες καριέρες. Ένας άντρας μπορεί να δουλέψει για πιο πολύ καιρό αν είναι καλός. Το μυστικό για να ζεις από το πορνό είναι να κάνεις ανοίγματα».




Franco Riccaforte

Untitled22999.jpg

«Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, το βιάγκρα σηματοδότησε την πρώτη οικονομική κρίση για τους άντρες πορνοστάρ, επειδή ξαφνικά εκατοντάδες νέοι ηθοποιοί που δεν μπορούσαν κανονικά να αποδώσουν, τώρα μπορούσαν να δουλέψουν – και οι αμοιβές κατακρημνίστηκαν. Τη δεκαετία του ’90 αν ανήκες στην κατηγορία αυτών που κάνουν σεξ για ώρες μπροστά στις κάμερες, μπορούσες να βγάλεις 15.000 ευρώ τον μήνα - και παραπάνω, αν ήσουν στο αποκορύφωμα της καριέρας σου».

«Τώρα ποτέ δεν παίρνω κάτω από 1.000 ευρώ ανά σκηνή, αλλά πολύ λίγες παραγωγές στην Ευρώπη μπορούν να τα δώσουν. Έχω δική μου εταιρεία και κατά βάση γυρίζω μόνος μου. Το πορνό είναι μια βιομηχανία που αλλάζει διαρκώς: είδη, στιλ, πηγές εισοδήματος. Σήμερα, για παράδειγμα, έχουμε τα social media αντί για μεγάλες εταιρείες. Αυτή τη στιγμή ο καλύτερος τρόπος να δουλέψεις στο πορνό είναι να πουλάς μόνος σου τον εαυτό σου».

Πηγή: vice.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ