Οι «Ζώνες χωρίς ΛΟΑΤ» είναι μία από τις χειρότερες στιγμές της Ευρώπης

«Εμείς δεν έχουμε ομοφυλόφιλους, τρανς και λεσβίες στα μέρη μας».

Article featured image
Article featured image

Αυτό υποστηρίζουν 50 δήμοι και κοινότητες της Πολωνίας και για να το αποδείξουν, τοποθέτησαν πινακίδες που γράφουν «Ζώνη χωρίς ΛΟΑΤ» (LBGT-free zone) δίπλα στις ταμπέλες με το όνομά τους.

Οι πινακίδες είναι μέρος του πολέμου που έχει κηρύξει η κυβέρνηση κατά των ομοφυλόφιλων, από τότε που το εθνικιστικό και υπερσυντηρητικό Κόμμα Δικαίου και Δικαιοσύνης κέρδισε τις εκλογές το 2015 και ξανά το 2019. Ένας Πολωνός ομοφυλόφιλος φωτογράφος, ο Μπαρτ Σταζέβσκι, επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο αντίστασης για να καταδείξει τη γελοιότητα των ισχυρισμών των τοπικών αρχών, πηγαίνοντας στις συγκεκριμένες περιοχές και φωτογραφίζοντας γκέι άντρες και γυναίκες, που ζουν εκεί, μπροστά στις πινακίδες.

«Το έργο μου έχει τον ίδιο τίτλο με τις πινακίδες, ‘LGBT-Free Zones’, και έχει στόχο να ενθαρρύνει τη συζήτηση για τις αποφάσεις που πήραν οι τοπικοί άρχοντες. Θα πάω σε 36 τέτοιες ζώνες και θα φωτογραφήσω ΛΟΑΤ κατοίκους», εξήγησε ο ίδιος.


773x435_cmsv2_c8d2145d-acd9-59a3-a14d-671bbfd115da-4457050.jpg


Το εγχείρημά του έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και δεν άφησε ασυγκίνητο τον ηγέτη της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκι Φερφχόσταντ, που έγραψε στο Twitter: «Μου γυρίζει το στομάχι. Ζητώ άμεση δράση από την Κομισιόν εναντίον αυτών των αηδιαστικών πρακτικών και εναντίον των πολωνικών αρχών που τοποθέτησαν αυτές τις αντι-ΛΟΑΤ+ πινακίδες».



Με πληροφορίες από www.protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ