6 λόγοι για να μην μπεις στο τρυπάκι να ζηλέψεις τη/τον νυν του/της πρώην σου

Χώρισες; Η ζωή προχωρά.

6 λόγοι για να μην μπεις στο τρυπάκι να ζηλέψεις τη/τον νυν του/της πρώην σου

Χώρισες; Η ζωή προχωρά.

Article featured image
Article featured image

Μεταμεσονύκτιες κλήσεις απελπισίας με τις κολλητές / τους κολλητούς, ατελείωτες ώρες scanning στο Instagram, συγκριτικές μελέτες από την κορυφή ως τα νύχια και φυσικά, το ίδιο ερώτημα στο τέλος: «Είναι καλύτερη/ος από μένα»;

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο μάλλον είσαι φρεσκοχωρισμένη/ος. Σου δίνουμε έξι καλούς λόγους για να μη σπαταλήσεις άσκοπα τον χρόνο σου με το να συγκριθείς με τη/τον «διάδοχό» σου.



Είναι αθώα/ος

Εντάξει, όχι πάντα, αλλά συνήθως είναι αθώα/ος. Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια. Αλλά σε γενικές γραμμές, η νυν σχέση του/της πρώην σου είναι απλώς μια γυναίκα που γνώρισε έναν άνδρα (ή το αντίθετο). Τίποτα παραπάνω.

girl-cafe-window-the-pair-jealousy-cheating.jpg



Δεν ήταν ο τύπος σου

Είτε τον/τη χώρισες είτε όχι, είτε έπαιξε απιστία ή όχι, ένα είναι σίγουρο. Δεν είστε ακόμα μαζί για κάποιο λόγο. Μάλλον, δεν ήταν ο τύπος σου. Γι’ αυτό άστον να φύγει. Δώσε χώρο στο καινούριο. Έρχεται.


Κράτα το επίπεδο

Σ’ ένα κόσμο κατινιάς, εσύ κράτα το επίπεδο Τα άτομα με class και ανωτερότητα δεν κατηγορούν τους άλλους για τα προβλήματά τους. Δεν υποβαθμίζουν τους άλλους, δεν κουτσομπολεύουν, δε ζηλεύουν. Δεν κρατάνε πικρίες και δυσαρέσκειες. Εντάξει, δεν είπαμε να αγιάσεις. Αλλά το να συγχωρείς και να προχωράς είναι προνόμιο των δυνατών. Πάρε την ευθύνη που σου αναλογεί και άσε τις μέτριες σχέσεις για κάποιους άλλους.

thiago-palia-AdnqURnjI7M-unsplash.jpg



Δεν σε αφορά

Γιατί σπαταλάς τον χρόνο σου συζητώντας πράγματα που δε σε αφορούν; Μη γίνεις αυτή/ός που έχει άποψη για όλους και για όλα. Άσε στην άκρη τα με ποιον θα βγεις, τι θα φας, ποιον πρέπει να συγχωρήσεις και ποιον όχι. Είναι εκνευριστικό και κατά βάθος πολύ εξαντλητικό! Το να σε αφορά η ζωή και οι επιλογές του/της πρώην σου δεν είναι κάτι καλό. Γύρισε σελίδα και κάνε focus στη δική σου ζωή.

90-Eye-Opening-Quotes-On-Jealousy-In-Relationships-1.jpg



Αλληλεγγύη

Καλό είναι να μη θυμόμαστε την αλληλεγγύη όποτε μας συμφέρει. Και επειδή τα πάντα μπορούν να συμβούν θα πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Ναι, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις.



Ενηλικιώσου

Κάνοντας ένα άλλο άτομο να αισθανθεί κατώτερο, δε θα νιώσεις καλύτερα. Άσε στην άκρη τις μικρότητες και δείξε πως πάνω απ’ όλα έχεις υψηλή αυτοεκτίμηση. Άσε τα παιδιαρίσματα και γίνε ενήλικας.

chris-barbalis-610231-unsplash.jpg


Να σε αγαπάς

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου η συμπεριφορά σου απέναντι στους άλλους θα πρέπει να αντιπροσωπεύει αυτό που είσαι. Έτσι, το να κρίνεις και να προσβάλλεις τους γύρω σου σίγουρα δε σου δίνει extra πόντους. Και αν υπάρχει μία πιθανότητα να επιστρέψει ο/η πρώην σου, σου το υπογράφουμε δεν θα το κάνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ