Η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού για την αυριανή κακοκαιρία

Τι καλεί τους δημότες να πράξουν και τι μέτρα θα ληφθούν.

Article featured image
Article featured image

Ο Δήμαρχος Λεμεσού συγκάλεσε σήμερα 4.1.2020 το μεσημέρι σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης ενόψει της επερχόμενης επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών την Κυριακή 5/1 το βράδυ και τη Δευτέρα 6/1/2020. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου αναμένονται σφοδροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν όλοι οι Δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων της μείζονος Λεμεσού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Επαρχιακής Διοίκησης, των Δημοσίων Έργων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, του ΣΑΛΑ, του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, και άλλων υπηρεσιών.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε και αποφασίστηκε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και καθήκοντα και αρμοδιότητες της κάθε υπηρεσίας. Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει τη λειτουργία κέντρου επιχειρήσεων το οποίο θα συντονίζει τις ενέργειες όλων των δήμων και υπηρεσιών. Αποφασίστηκε επίσης η πλήρης ετοιμότητα και κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών, με συνεργεία που θα στελεχώσουν προληπτικά συγκεκριμένα ευάλωτα σημεία της πόλης με προκαθορισμένο πλάνο ενεργειών όταν ενσκήψει η κακοκαιρία. Ήδη συνεργεία των υπηρεσιών προβαίνουν σε προληπτικές ενέργειες σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο και το σύστημα ομβρίων της πόλης.

Ο Δήμος Λεμεσού καλεί τους δημότες και τους καταστηματάρχες / εστιάτορες των οποίων τα σπίτια ή υποστατικά βρίσκονται νότια της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ όπως το βράδυ της Κυριακής 5.1.2020 αποφύγουν να εναποθέσουν σκύβαλα ή ανακυκλώσιμα υλικά σε δημόσιους ή άλλους χώρους από τους οποίους είναι πιθανή η μετακίνηση τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ο Δήμος Λεμεσού βρίσκεται σε άμεση και συνεχή επικοινωνία με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου και θα προβεί σε νέα ανακοίνωση αύριο Κυριακή με την οποία θα ενημερώνει το κοινό για ενέργειες που πρέπει ο καθένας να κάνει ενόψει των επιδεινούμενων καιρικών συνθηκών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ