«Μας σκοτώνετε. Σκοτώνετε την Αυστραλία»

Το viral βίντεο ενός πυροσβέστη που συμμετέχει στις διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς, στην Αυστραλία.

Article featured image
Article featured image

Όπως συνέβη στην Αφρική και τη Βραζιλία πριν μερικούς μήνες, έτσι και οι πυρκαγιές στην Αυστραλία που κατακαίνε εκατομμύρια εκτάρια γης εδώ και μήνες, σκοτώνοντας ανθρώπους και ζώα, μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Χωρίς ωστόσο, απτές αποδείξεις κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιον συγκεκριμένα, πέραν του ευρύτερου συστήματος που αγνοεί επιδεικτικά την ευημερία του πλανήτη και των πολιτών του, αφήνοντας στο περιθώριο βασικές ανάγκες προστασίας και προφύλαξης.

Ένας πυροσβέστης που για 18 χρόνια υπηρετεί το σώμα, συμμετέχει στις διαδηλώσεις που γίνονται στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες, ενάντια στη διαφθορά και στην κρατική αναλγησία, καταστάσεις που θεωρούν άμεσα υπεύθυνες και συνδεδεμένες με τις πυρκαγιές που καταστρέφουν την χώρα.

Ο πυροσβέστης, φανερά ταλαιπωρημένος από τη συμμετοχή του στην κατάσβεση των πυρκαγιών, κάνει δηλώσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο 7NEWS για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα. «Όλη αυτή η διαφθορά, τα χρήματα κάτω από το τραπέζι, μας σκοτώνουν. Παλιότερα οι γονείς μου μπορούσαν να έχουν ένα δικό τους σπίτι. Όχι πια. Και αυτό δεν είναι άσχετο με τις φωτιές που καίνε όλους αυτούς τους μήνες. Όλες αυτές οι πολιτικές που δεν αφήνουν τους ανθρώπους να μπορούν να έχουν πλέον ένα σπίτι, σκοτώνουν την άγρια ζωή, τις κοινότητες. Και ακόμα δεν έχουν έρθει τα χειρότερα. Και αν δεν δράσουμε δεν θα επιβιώσουμε. Θα εξαφανιστούμε μαζί με άλλα είδη που εξαφανίζονται ήδη. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα. Οι ιδιωτικοποιήσεις και η κλιματική αλλαγή είναι όλα απότοκα του ίδιου βάρβαρου συστήματος. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν νοιάζεται για μας, αλλά για να εξυπηρετήσει κάποιες μεγάλες εταιρείες. Όταν αυξάνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος με την ιδιωτικοποίηση, πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει και να κάνει κάτι. Από τον Αύγουστο δουλεύουμε υπερωρίες. Και πρώτη φορά δεν ακολουθούμε κάποιο σχέδιο, κινούμαστε σπασμωδικά. Μόλις μπήκαμε στο καλοκαίρι και πρέπει να επιβιώσουμε μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ