Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, στην ύπαιθρο αλλά και στις πόλεις

Αυτή είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο, λόγω καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την Αστυνομία Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

08/01/2020 08:03:00

Ο δρόμος από το Νοσοκομείο Πόλις Χρυσοχούς προς τον κατασκηνωτικό χώρο Πόλις Χρυσοχούς, πλησίον του ποταμού Ευρέτου, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση, λόγω υπερχείλισης του φράγματος Ευρέτου.

08/01/2020 06:30:00

Στα ορεινά της επαρχίας Λευκωσίας, οι δρόμοι Παλαιχωρίου – Αγρού και Λαγουδερών – Χανδριών είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Δευτερά, λόγω υπερχείλισης ποταμού, παραμένει κλειστή η οδός Φοινοπούλου, ενώ στην Λακατάμια, είναι κλειστός ο δρόμος παρά το Στρατιωτικό Κοιμητήριο, στην Ανθούπολη, επίσης λόγω υπερχείλισης ποταμού.

Στην περιοχή Μόρφου παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων στους δρόμους Ορκόντας – Κάμπου, Κάτω Πύργου – Κάμπου και Σταυρού της Ψώκας – Κάμπου, ενώ κλειστοί είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:

  • Οδός Καλλιθέας – Γεφύρι παρά το δημοτικό σχολείο Περιστερώνας
  • Παλαιός δρόμος Κάτω Μονής – Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
  • Γεφύρι Κοράκου – Φλάσου
  • Δρόμος από Μηλικούρι προς Άγιο Νικόλαο, περιοχή Πλατύ
  • Οδός Μάριου Ιωάννου, στην ΚακοπετριάΣτα ορεινά όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί. Οι δρόμοι Κακοπετριάς – Pinewood και Προδρόμου – Λεμύθου είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ ο δρόμος Αμιάντου – Καρβουνά είναι ιδιαίτερα ολισθηρός λόγω παγετού.

Κατολισθήσεις πετρών παρατηρούνται στους δρόμους Δυμών – Κυπερούντας και Αγρού Αγίου Ιωάννη, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία.


Υποχώρησε δρόμος στον ποταμό Γερμασόγειας 8/1/2019


Στις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου, καθώς και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο λόγω βροχόπτωσης ενδεχομένως σε σημεία των δρόμων να υπάρχει μερική συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με το Kitasweather, το ύψος του χιονιού στο ξενοδοχείο «Jubilee» στις (08:00) το πρωί ήταν 82 εκατοστά και η θερμοκρασία στους 0 βαθμούς Κελσίου. Στην χιονίστρα το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από περίπου 110-145 εκατοστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ