Ο «βασιλιάς» του Roland Garros διατήρησε τον τίτλο του

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε περίπατο και επικράτησε του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Article featured image
Article featured image

Πολύ πιο εύκολα από ό,τι αναμενόταν, ο Ραφαέλ Ναδάλ νίκησε με 3-0 σετ (6-0, 6-2, 7-5) στον τελικό του Roland Garros τον Νόβακ Τζόκοβιτς, κατακτώντας το 20ό του Grand Slam και επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία του στα χωμάτινα γήπεδα. Παράλληλα, αυτό είναι το 13ο Roland Garros που κατακτά ο Ισπανός τενίστας, Nο2 στην παγκόσμια κατάταξη. Με τον τίτλο αυτό ο Ναδάλ έπιασε στην κορυφή των Grand Slam τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έχει στην κατοχή του ισάριθμους τίτλους.



Το πρώτο σετ του αγώνα, παρά τα προγνωστικά που έκαναν λόγο για έναν αμφίρροπο αγώνα, αποτέλεσε τελικά έναν υγιεινό περίπατο για τον Ναδάλ, επικρατώντας με 6-0 games απέναντι στον Σέρβο άσο.

Στο δεύτερο σετ παρά την αντίδραση που προσπάθησε να βγάλει ο Τζόκοβιτς, έχασε αρκετές φορές games, όπου είχε το σερβίς, υπέπεσε σε αβίαστα λάθη που τελικά δεν του επέτρεψαν να κάνει τίποτα περισσότερο από το να πάρει μόνο δύο games και να βρεθεί πολύ νωρίς 0-2 σετ με 2-6 games απέναντι στον σχεδόν αλάνθαστο Ναδάλ!

Στο τρίτο σετ έγινε επιτέλους πραγματική μάχη ανάμεσα στους δύο κορυφαίους τενίστες του κόσμου. Ο Τζόκοβιτς έφερε το σετ στο 5-5, όμως και πάλι ο Ναδάλ βρήκε τον τρόπο να πάρει τα επόμενα δύο games και να φτάσει στο 7-5, επικρατώντας τελικά άνετα με 3-0 σετ σε έναν αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 41 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ