Αδημοσίευτες φωτογραφίες από την εντυπωσιακή ζωή της πριγκίπισσας Ζήνας Κάνθερ

Λίγες ακόμη κλεφτές ματιές στο παραμύθι.

Article featured image
Article featured image


«Μία πριγκίπισσα χωρίς θρόνο», αυτό τον τίτλο επέλεξε να δώσει στο βιβλίο που έγραψε και κυκλοφόρησε πρόσφατα η εγγονή της, Μαρία Κάνθερ. Άλλωστε αυτό δεν ήταν; Μία γυναίκα φύσει και θέσει γαλαζοαίματη χωρίς, όμως, το δικό της θρόνο. Ίσως αυτά τα στοιχεία να είχε αναγνωρίσει τότε και ο Πρίγκιπας Παύλος Παλαιολόγος-Κριβέ και την είχε υιοθετήσει πνευματικά δίνοντάς της τίτλος της Πριγκίπισσας ντε Τύρας

Μία γυναίκα που πόνεσε και υπέφερε από τα πρώτα της χρόνια και που κατάφερε αυτό τον πόνο να τον μετατρέψει σε προσφορά, βοηθώντας χιλιάδες συνανθρώπους της που είχαν ανάγκη και όχι μόνο.

Αυτή τη γυναίκα, μα μέσα από τα δικά της μάτια και σκέψεις, επιδιώκει να περιγράψει η εγγονή της, Μαρία, Κάνθερ, μέσα από το βιβλίο της «Ζήνα Κάνθερ: Μια πριγκίπισσα χωρίς θρόνο»

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιγαίον» και στις σελίδες του πραγματεύεται στιγμές από τη ζωή της μεγάλης Ζήνας Ντε Τύρας. Δεν πρόκειται για βιογραφία της μεγάλης αυτής Κύπριας, μα για ένα ταξίδι στους συλλογισμούς της εγγονής της και συγγραφέως Μαρίας Κάνθερ.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου και την πρόσφατη παρουσίασή του, ζητήσαμε από την Μαρία Κάνθερ να μας στείλει μερικές αδημοσίευτες φωτογραφίες από τη ζωή της γιαγιάς της.


IMG_7467.jpg

IMG_7468.jpg

IMG_7469.jpg

IMG_7470.jpg

IMG_7471.jpg

IMG_7472.jpg

IMG_7473.jpg

IMG_7474.jpg

IMG_7475.jpg

IMG_7476.jpg

IMG_7479.jpg





Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο βιβλιοπωλείο «Το Έρμα» και μέσω της ιστοσελίδας www.toerma.com, ενώ σύντομα θα υπάρχει σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

unnamed.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ