Τα #cypruspapers πυροδότησαν το «κυπριακό» Twitter

Η δημοσίευση του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ του Al Jazeera αφύπνισε δεκάδες χρήστες των social media οι οποίοι, αυτή τη φορά, δεν έκαναν πλάκα!

Article featured image
Article featured image

Μπορεί η φράση «βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας ήταν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Al Jazeera», να έχει γίνει πιο κλισέ και από το κλείσιμο του ματιού του Δημήτρη Συλλούρη στο επίμαχο βίντεο, ωστόσο, αν θέλουμε να κυριολεκτούμε, αυτό ακριβώς ήταν που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Διεθνούς Εμβέλειας Δικτύου Al Jazeera, με όλα όσα είδαμε προ ημερών, να αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, σύμφωνα με έγκυρους κύκλους.

Μετά τις αποκαλύψεις και ενώ η κοινή γνώμη περίμενε την έντονη αντίδραση της πολιτείας, έλαβε μια μάλλον χλιαρή απάντηση από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, με αποτέλεσμα αυτό, να εξοργίσει (επιτέλους) τους πολίτες οι οποίοι μέσα από τα social media, άσκησαν έντονη κριτική αλλά και πιέσεις προς όλους τους κρατικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους. Αποτέλεσμα, την επόμενη ημέρα σχεδόν όλα τα κόμματα να αλλάξουν στάση και να απαιτούν δικαιοσύνη και κάθαρση (sic).

Στις επάλξεις και το «κυπριακό» Twitter, το οποίο εδώ και τρεις μέρες έχει πάρει «φωτιά», δημιουργώντας, ίσως για πρώτη φορά, ένα καθολικό κύμα καταδίκης και αγανάκτησης απέναντι στο σαθρό, όπως αποδεικνύεται, πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά τα τελευταία (πολλά) χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ