Ακόμα μία κεντρική Λεωφόρος της Λευκωσίας αναβαθμίζεται

Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό!

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Γιώργος Χαραλάμπους


Με μία λιτή αλλά καθόλου περιττή ανακοίνωση, ο Δήμος Λευκωσίας μας πληροφορεί πως εκτός από τη Λεωφόρο Μακαρίου η οποία θα παραμείνει κλειστή για πολλούς μήνες ακόμη, στο χορό της ‘αναβάθμισης’ μπαίνει ακόμη μία κεντρική αρτηρία της πρωτεύουσας, η Λεωφόρος Λάρνακος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών της πρώτης φάσης της αναβάθμισης της Λεωφόρου Λάρνακος, μεταξύ των Λεωφόρων Σαλαμίνος και Διγενή Ακρίτα. Συγκεκριμένα, οι εργασίες θα αρχίσουν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 και αφορούν το βόρειο τμήμα μεταξύ της Λεωφόρου Σαλαμίνος και της οδού Αγίου Δημητρίου. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 8 εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της Α’ φάσης, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται και για τις δύο κατευθύνσεις. Η στάθμευση στο συγκεκριμένο σημείο που θα εκτελούνται οι εργασίες απαγορεύεται αυστηρά, αφού το διαθέσιμο πλάτος του δρόμου θα χρησιμοποιείται μόνο για την απρόσκοπτη κυκλοφορία οχημάτων. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.

Χάρτης - Λεωφ. Λάρνακος - Α΄ Φάση 201015.jpg

Το έργο αναβάθμισης της Λεωφόρου Λάρνακος περιλαμβάνει:

  • αναβάθμιση των υποδομών των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας,
  • κατασκευή νέων πεζοδρομίων με οδηγό όδευσης,
  • κατασκευή ποδηλατόδρομου, ο οποίος θα ενοποιηθεί μελλοντικά με το υπό σχεδίαση δίκτυο ποδηλατόδρομων της περιοχής,
  • ανακατασκευή οδοστρώματος και
  • δενδροφύτευση νέων δέντρων, με εγκατάσταση αυτόματου ποτισμού, για την ενίσχυση του πράσινου στοιχείου στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ