Τι σχέση μπορεί να έχει ο Γκάντι με τα όσα βλέπουμε να γίνονται στο βίντεο του Al Jazeera;

Καμία, θα έλεγε κάποιος με μια πρώτη, γρήγορη ανάγνωση. Κι όμως!

Article featured image
Article featured image

Αν παρατηρήσεις τον πίνακα που εμφανίζεται σε κάποια φάση στο βίντεο, θα δεις πως απεικονίζει τον σπουδαίο αυτό πολιτικό, στοχαστή και επαναστάτη ακτιβιστή. Δίπλα του, μάλιστα, στον πίνακα, είναι και η επίσης Ινδή πολιτικός, ακτιβίστρια και ποιήτρια, Σαροτζίνι Ναϊντού.

gha.jpg


Ειδικά στην ατάκα «When you know the angels, you don’t need Good, ο εν λόγω πίνακας ζωγραφικής θα λέγαμε πως γράφει τέλεια.

121562794_2453989124726272_137822135319326000_n.jpg


Παρόλα αυτά, ο Γκάντι δεν «έχει σχέση» μόνο με τον ένα πρωταγωνιστή του 57λεπτου viral βίντεο, το οποίο έχει γίνει No1 στα trends τις τελευταίες δύο μέρες.

Πολύ πρόσφατα, αρχές του τρέχοντος μήνα, όπως διαβάζουμε στο ΚΥΠΕ, ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βουλής και πρωταγωνιστής στο βίντεο του Al Jazeera… έκλεισε το μάτι στον Ινδό ηγέτη, κάνοντας αναφορά στον βίο, στο παράδειγμα και τις διδασκαλίες του, σε μια ομιλία του που έγινε με αφορμή την 151η επέτειο της γέννησης του Γκάντι, δίπλα στο κτήριο της Βουλής, εκεί που βρίσκεται η προτομή του.

sylloyris.png


Είπε μάλιστα ο πρώην: «Μια ευκαιρία για όλους μας να συλλογιστούμε τις διδασκαλίες και την κληρονομιά αυτής της εμβληματικής φιγούρας, της οποίας τα επιτεύγματα αφηγούνται μια ιστορία συνεχούς αγώνα και αφοσίωσης στις αξίες του ειρηνισμού και της μη βίας και συνεχίζουν να εμπνέουν εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι σήμερα».

Τελικά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Γκάντι «φοριέται» πολύ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ