Τσιμέντο και ατσάλι 26 χιλιομέτρων στον νέο φράχτη στον Έβρο

Φωτογραφίες από τις εν εξελίξει εργασίες για την κατασκευή φράχτη στα σύνορα του Έβρου, δημοσίευσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Article featured image
Article featured image

Ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού παρουσιάστηκαν οι εργασίες από την κατασκευή νέου φράχτη στον Έβρο, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με στόχο να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

fr2.jpg


Ο νέος φράχτης μήκους 26 χιλιομέτρων και η αναβάθμιση παλαιότερων τμημάτων μήκους 10 χιλιομέτρων «είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για την ασφάλεια των συνόρων και για να αισθάνονται οι πολίτες του Έβρου πιο ασφαλείς», σημείωσε ο πρωθυπουργός από τις Φέρες, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο στην πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής.

fr.jpg


«Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας. Το πρώτο τμήμα του φράχτη δεν άντεξε μόνο του, αλλά επειδή υπήρξε η Αστυνομία, ο Στρατός, οι συνοριοφύλακες, οι Εβρίτες. Κράτησαν το φρόνημα της πατρίδας πολύ υψηλό», πρόσθεσε.

φραχτης-εβρος-7.jpg


Το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021, με τη δημιουργία του φράχτη να συμβάλλει στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας αλλά και την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών κοντά στον ποταμό Έβρο που υφίστανται μεγάλες ζημιές κάθε φορά που πλημμυρίζει.

«Ο φράκτης δεν είναι σύνορο. Είναι εμπόδιο σε εισβολή. Στην παρουσίαση που ακολουθεί δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για το εμπόδιο που υψώνει η ΕΛΛΑΔΑ και η ΕΥΡΩΠΗ για να μη ξαναζήσει κανείς άνθρωπος τα γεγονότα του Μαρτίου 2020», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

φραχτης-εβρος-6.jpg


Τα χαρακτηριστικά του φράχτη

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού.

Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράχτης με την προσθήκη προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

φραχτης-εβρος-4.jpg

Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ