Επιτέλους θα γίνει κάτι!

Ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν βρεθήκαμε στο χώρο στάθμευσης, μπροστά από το πάλαι ποτέ δημοτικό σχολείο του Δήμου Γερμασόγειας.. Ένα κτίσμα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και εκλεπτυσμένης αισθητικής που, ενώ σε άλλες χώρες θα αποτελούσε μνημείο και χώρος πολιτισμού, στην Κύπρο των πύργων αφέθηκε να καταρρέει ως χάρτινος πύργος.

Article featured image
Article featured image

Με ιστορία πέραν των 100 χρόνων, το παλιό δημοτικό σχολείο Γερμασόγειας, διαθέτει όλα εκείνα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που το διατηρούν αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο, παρά τις εμφανείς φθορές που έχει υποστεί, από το 2011 που τερμάτισε μια για πάντα τη λειτουργία του. Ένα πραγματικό διαμάντι που δεσπόζει στον παλιό πυρήνα της περιοχής και που αν βρισκόταν σε κάποια άλλη χώρα, η πολιτεία θα το αναβάθμιζε σε χώρο πολιτισμού, στην Κύπρο των πύργων και της άρπα κόλας, αφέθηκε να καταρρέει μέρα με τη μέρα, τα τελευταία 9 χρόνια.

Όπως, διαβάζουμε, ωστόσο, στην «Εφημερίδα Λεμεσός», το κτήριο που επί της ουσίας υπήρξε θύμα της οικονομικής κρίσης καθότι ενώ το 2012, έγινε εκμίσθωση του, από το Υπουργείο Παιδείας στον Δήμος της περιοχής για να μετατραπεί σε Δημοτικό Μέγαρο, τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, δεν επέτρεψαν μια τέτοια κίνηση, οπότε και το κτήριο αφέθηκε στη μοίρα του.

12--7048639197128n.jpg

12--7795926492800n.jpg


Παρόλα αυτά, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Γερμασόγειας, κ. Κυριάκου Ξυδιά στην «Εφ. Λεμεσός» το ιστορικό κτήριο του παλιού δημοτικού, σύντομα θα μετατραπεί σε Πολυδύναμο Κέντρο. «Ξεκινήσαμε μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις χρήσεις που θα μεταφέρουμε και ποιες καινούριες χρήσεις θα δημιουργηθούν, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών. Σίγουρα δε θα προλάβουμε τον προϋπολογισμό του 2021, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθεί είτε σε ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε μέρος του προϋπολογισμού να καλυφθεί από το δήμο», δήλωσε ο δήμαρχος, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως σε αυτό το κτήριο σίγουρα θα δημιουργηθεί μια κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων, κάτι που μέχρι στιγμής λείπει από τη Γερμασόγεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ