Η ιστορική δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου που αλλάζει τον ρου της καθολικής εκκλησίας

Ίσως ήρθε ο καιρός να επανεξετάσουμε ποιος είναι εν τέλει πιο «ορθός».

Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στον Πάπα Φραγκίσκο και παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο στο φεστιβάλ της Ρώμης, ο Ποντίφικας είπε για πρώτη επισήμως ότι εγκρίνει την πολιτική ένωση δύο ομοφυλοφίλων.

Η κίνηση αυτή του Ποντίφικα θεωρείται πραγματικά ιστορική, τόσο από συμβολική όσο και από ουσιαστική άποψη, καθώς έρχεται σε κόντρα με τις θέσεις της Καθολικής Εκκλησίας. «Οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη μίας οικογένειας. Είναι παιδιά του Θεού, όπως όλοι μας. Πρέπει να επιτραπεί η πολιτική ένωση για να είναι κατοχυρωμένοι νομικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σε μία ιστορική στιγμή, ειδικά όταν το ποίμνιο σου θεωρείται ένα από τα πιο συντηρητικά του χριστιανισμού.

Στη θητεία του ως αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Αϊρες, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε εκφραστεί επίσης θετικά για τον πολιτικό γάμο αλλά από τη θέση του Πάπα το κάνει για πρώτη φορά. Η κίνηση αυτή είχε ήδη προαναγγελθεί από στενούς συνεργάτες του και πλέον έγινε πράξη, γεγονός που ήδη κάνει το γύρο του κόσμου.



Με πληροφορίες από news247

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ