Πίσω από τα σίδερα της φυλακής θα οδηγηθούν ο Μιχαλολιάκος και η διευθυντική ομάδα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήδη παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ παραδόθηκε και ο πρώην πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, δήλωσε «υπερήφανος» που οδηγείται στην φυλακή «για τις ιδέες του».

Article featured image
Article featured image

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αναστολής της ποινής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και όλη τη διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ανακοινώνοντας την απόφασή του για τις ποινές των 57 ενόχων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.


Κατά συνέπεια, θα οδηγηθούν στην φυλακή οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Αρτέμης Ματθαιοπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Νικος Μίχος και Ζησιμόπουλος.

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρουν και οι πυρηνάρχες Νίκαιας και Περάματος, Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζης και, φυσικά, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιωργος Ρουπακιάς που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Για τους Μιχάηλ Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα, Δημητρη Κουκούτση αποφασίστηκε να δοθεί αναστολή της ποινής τους. Για τους πρώην βουλευτές που θα παραμείνουν ελεύθεροι αποφασίστηκε εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Οι ποινές αναλυτικά:

Νίκος Μιχαλολιάκος - 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Ιωάννης Λαγός - 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες

Ηλίας Κασιδιάρης - 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Γιώργος Γερμενής - 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Χρήστος Παππάς - 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες

Ηλίας Παναγιώταρος - 13 έτη κάθειρξη

Αρτέμης Ματθαιόπουλος - 10 έτη κάθειρξη



Μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι πρώτοι ένοχοι για διεύθυνση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση παραδίδονται οικειοθελώς στην αστυνομία.


Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήδη παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ λίγο αργότερα, στο Α/Τ Νίκαιας παραδόθηκε και ο πρώην πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης.


Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε «υπερήφανος» που οδηγείται στην φυλακή «για τις ιδέες του».


Όσοι από τους ενόχους βρίσκονταν μέσα στην δικαστική αίθουσα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ