Εδώ Παπ(π)άς, εκεί Παπ(π)άς, πού είναι ο Παπ(π)άς;

Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Χρήστος Παππάς τους παρακολουθεί χαλαρά από μία ξαπλώστρα, ρουφώντας το cocktail του και διαβάζοντας τα δεκάδες tweets με το όνομά του.

Article featured image
Article featured image

Από τους 39 που καταδικάστηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής και απορρίφθηκε το αίτημά τους για αναστολή, οι μόνοι που δεν έχουν παραδοθεί ή συλληφθεί είναι ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και ο Χρήστος Παππάς, που δεν έχει εντοπιστεί στις έρευνες που έχουν γίνει έως τώρα, πράγμα περίεργο καθώς μέχρι και τη λήξη της δίκης η Ελληνική Αστυνομία δήλωνε πανέτοιμη για τις συλλήψεις αφού είχε όλους τους κατηγορούμενος υπό παρακολούθηση.

Παρόλα αυτά, ο Παππάς, κατάφερε να γίνει «Λούης» και να εξαφανιστεί εν ριπή οφθαλμού, με τους αστυνομικούς να τον έχουν αναζητήσει σε τουλάχιστον έξι τόπους διαμονής στην Αττική αλλά και στα Γιάννενα- τον τόπο καταγωγής του- χωρίς αποτέλεσμα έως τώρα.


pappasXristos321.jpg


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του ΣΚΑΪ, οι αρχές αναζήτησαν τον Χρήστο Παππά μέχρι και στο Άγιον Όρος, αλλά ούτε εκεί εντοπίστηκε. Οι έρευνες επεκτείνονται ακόμη και στην Αλβανία και την Ιταλία, αφού αστυνομικοί δεν αποκλείουν να έχει διαφύγει σε κάποια γειτονική χώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τα ίχνη του Παππά- που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή- χάθηκαν πριν από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την 1η Οκτωβρίου είχε δώσει το παρών στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου- Χολαργού, όπως προβλεπόταν από τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ τα τηλέφωνά του δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό, αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

2dda965a0420311aac672c8655f64515_XL.jpg

Σε νέες δηλώσεις του, το πρωί της Παρασκευής, ο συνήγορος του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Περικλής Σταυριανάκης, είπε ότι ο Παππάς επέλεξε σε αυτή τη φάση να μην εμφανιστεί επειδή «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση». Το σκεπτικό του Παππά, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σταυριανάκης στην ΕΡΤ είναι: «Είναι σωστό και αζήμιο για μένα μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δευτεροβαθμίου δικαστηρίου να έχω εκτίσει ποινή για το χρόνο της οποίας δεν μπορεί να μου τον δώσει κανείς πίσω αν αθωωθώ ή μειωθεί η ποινή μου;».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο δικηγόρος ανέφερε πως ο Παππάς είχε αποφασίσει πριν από την απόφαση να μην παρουσιαστεί στις αρχές, ενώ σημείωσε ότι «η αστυνομία έκανε διακριτικά πολύ καλά τη δουλειά της», παρότι παραμένει άφαντος. Ακόμη, δήλωσε ότι ο Παππάς θα προσέλθει όταν βγει τελεσίδικη απόφαση, ενώ απάντησε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον εξαφανισμένο Χρήστο Παππά

Και ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή η Ελληνική Αστυνομία δήλωνε πως γνώριζε κάθε βήμα όλων των κατηγορουμένων, μετά την εξαφάνιση Παππά, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε πως: «Αν τον παρακολουθούσε η αστυνομία, θα παρανομούσε διπλά».

Με μία ανακοίνωση 11 σημείων, το υπουργείο απαντά στη δήλωση που έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως το γεγονός ότι ο Παππάς δεν έχει συλληφθεί «γελοιοποιεί τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη δικαιοσύνη». Παράλληλα κάλεσε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στην απάντησή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως ο Χρήστος Παππάς εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα την 1η Οκτωβρίου, ως όφειλε να κάνει κάθε 1η του μηνός με βάση τους περιοριστικούς όρους που άλλαξαν τον Μάρτιο του 2015.

«Εάν η αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χρήστο Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!», αναφέρει το υπουργείο, παραγνωρίζοντας, μάλλον, πως ο Χρίστος Παππάς δεν είναι ούτε ένας απλός πολίτης ούτε και ένας απλός κατηγορούμενος, αλλά μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα, πάντως, με ρεπορτάζ του ελληνικού Open TV ωστόσο, για την εξαφάνισή του έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ.

Ενόσω γίνονταν όλα αυτά, το κοινό αποσβολωμένοι παρακολουθούσε τις εξελίξεις και τις εκατέρωθεν πολιτικές δηλώσεις, σχολιάζοντας καυστικά στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ