Αυτή η φωτογραφία (από τη Λεμεσό) είναι ό,τι πιο αισιόδοξο θα δεις σήμερα

Τα «παιδιά της πλατείας» κάλεσαν τον Δήμαρχο της πόλης για να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Article featured image
Article featured image

Είναι τουλάχιστον ευχάριστο και αισιόδοξο, όταν μέσα στη γενικότερη απάθεια και ιδιοτέλεια των ενηλίκων μίας χώρας, οι οποίοι ψηφίζουν και έχουν στα χέρια το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους, να βλέπεις που και που παραδείγματα όπως αυτά, που αποτελούν το δίχως άλλο μια φωτεινή και καθόλα ελπιδοφόρα εξέλιξη.

Χθες, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, ο Αλέξης Παπαδόπουλος ανέβασε μία φωτογραφία από τη συνάντηση που είχαν «τα παιδιά της πλατείας» με τον Δήμαρχο Λεμεσού για να συζητήσουν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο καθημερινό τους παιχνίδι στην περιοχή.


122653531_10221166087794135_4824490198172182803_o.jpg


«Τα παιδιά που συχνάζουν στην πλατεία του ΤΕΠΑΚ τα απογεύματα και παίζουν ξέφρενα σαν σε αλάνα, κάλεσαν με δική τους πρωτοβουλία τον δήμαρχο, Νίκο Νικολαΐδη σε συνάντηση. Του παρουσίασαν την επικινδυνότητα της πλατείας από την συνεχή διέλευση μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων και το παράλογο της όλης κατάστασης. Αφορμή για τη συνάντηση ήταν τα παραλίγο ατυχήματα με κάποια από τα παιδιά να κινδυνεύσουν. Δεν μπορούν κύριε Δήμαρχε τα τροχοφόρα να ανταγωνίζονται τα παιδιά σε μια πλατεία και όλα αυτά απέναντι από το γραφείο σας! Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα για να προστατεύσει τα παιδιά της πλατείας. Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει αυθόρμητη διαμαρτυρία παιδιών, αλλά ξέρω ότι πολύ λίγες διαμαρτυρίες γίνονται για το δικαίωμα στον δημόσιο χώρο. Είναι σπουδαία τα παιδιά αυτά, θα γίνουμε κι εμείς σπουδαίοι αν καταφέρουμε να φτιάξουμε πόλεις χαρούμενες και ασφαλείς για όλους», σημείωσε σε σχετική ανάρτησή του ο Αλέξης Παπαδόπουλος ο οποίος ανάρτησε τη φωτογραφία στα social media.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ