«Όταν αντιγράφουμε μέτρα από το εξωτερικό, δίνουμε δικαίωμα στους αρνητές να αντιδρούν»

Ο πνευμονολόγος, Χάρης Αρμεύτης, τοποθετείται σε σχέση με τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας,

Σε σχέση με τις αντιδράσεις των πολιτών για νέα, πιο αυστηρά μέτρα, κατά της πανδημίας απάντησε ο πνευμονολόγος Χάρης Αρμεύτης σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στο ΣΙΓΜΑ, εξηγώντας πως όταν ένα μέτρο δεν είναι ούτε λογικό, ούτε πρακτικό, τότε μπορεί να μην εφαρμοστεί και να υποβαθμιστεί. «Πλέον ο κόσμος περπατάει έξω στον δρόμο και έχει τη μάσκα ως ‘περιβραχιόνιο’, δεν τη φοράει». Ενώ διερωτήθηκε ποιο το νόημα όταν κάποιος περπατάει έξω να φοράει μάσκα.

Σημείωσε ότι «έχει νόημα να τη φοράμε όταν βρισκόμαστε σε πολυσύχναστους χώρους και πλατείες, αλλά δεν έχει νόημα να αντιγράφουμε μέτρα μεγαλουπόλεων. Πρέπει να τα προσαρμόσουμε».

Εξήγησε ότι «οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας έχουν προφορικά πει ότι όταν κάποιος περπατάει μόνος του στον δρόμο, δεν χρειάζεται να φοράει μάσκα, αλλά το διάταγμα αναφέρει ρητά τη χρήση μάσκας και αναφέρει και τις εξαιρέσεις. Πρέπει να αλλάξει το διάταγμα».


Πρόσθεσε ότι με αυτό το μέτρο δίνουμε δικαιώματα στους αρνητές της μάσκας και της πανδημίας να βγουν μπροστά και να πουν τα δικά τους. Εξήγησε ότι στη Γερμανία έχουν καθορίσει τις περιοχές που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ