Το 50% των αντρών άνω των 40 ετών αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας

Παρόλα αυτά οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν καν περί τίνος πρόκειται.

Article featured image
Article featured image

Σοκάρουν τα αποτελέσματα μεγάλης ευρωπαϊκής έρευνας για τη στυτική δυσλειτουργία: αν και ένας στους δύο άντρες άνω των 40 ετών αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη στύση του, η άγνοια πάνω στο θέμα, τη σημερινή εποχή της υπερπληροφόρησης λόγω διαδικτύου, είναι μεγάλη, καθώς οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι δεν έχουν, καν, ιδέα περί τίνος πρόκειται ακριβώς.

Μεγαλύτερη άγνοια σύμφωνα με την έρευνα έχουν οι Γερμανοί, ενώ αντίθετα καλύτερα ενημερωμένοι είναι οι Ισπανοί!

Η έρευνα έγινε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, σε μια προσπάθεια να διευκρινιστεί αν και κατά πόσο ένα τόσο κοινό πρόβλημα, που επηρεάζει άμεσα τη σεξουαλική λειτουργία και την ερωτική ζωή των ζευγαριών, είναι γνωστό στις λεπτομέρειές του στο ευρύ κοινό. Οι επιστήμονες, ωστόσο, έμειναν έκπληκτοι, όταν διαπίστωσαν πόσοι άνδρες και γυναίκες δεν γνωρίζουν για το τόσο κοινό αυτό πρόβλημα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 3.032 άνδρες και γυναίκες από τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ηλικίας από 20 έως 70 χρονών.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει άγνοια καθώς δεν ξέρει τι, ακριβώς, περιλαμβάνει η στυτική δυσλειτουργία. Ένας στους τέσσερις, δε, δεν έχει ακούσει ποτέ καμία από τις πιο κοινές θεραπείες για το πρόβλημα, που συνιστά «εφιάλτη» πολλών ανδρών.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση – κλειδί τι είναι η στυτική δυσλειτουργία, είτε έδωσαν λανθασμένες απαντήσεις (σε ποσοστό 34%), είτε δήλωσαν ότι δεν ξέρουν τι είναι η στυτική δυσλειτουργία (σε ποσοστό 17%). Όσοι ήταν ανύπαντροι ή χωρίς σχέση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που κλήθηκαν να απαντήσουν την έρευνα, ήταν πιο πιθανό να μην γνωρίζουν σε τι συνίσταται το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τη μεγαλύτερη άγνοια, πάντως, γύρω από το θέμα φαίνεται πως έχουν οι Γερμανοί. Στη συγκεκριμένη ερώτηση το 51% απάντησε λάθος και το 49% απάντησε σωστά, σε σύγκριση με την Ισπανία, όπου η πλειοψηφία, σχεδόν οι οκτώ στους δέκα (ποσοστό 78%), απάντησε σωστά.



Athens Voice/Σοφία Νέτα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ