Comedy Wildlife Photography Awards 2020

Αυτές οι φωτογραφίες θα σε κάνουν (σίγουρα) να γελάσεις. Και είναι ό,τι χρειαζόμαστε.

Article featured image
Article featured image

Ανακοινώθηκαν, χθες, οι μεγάλοι νικητές των «Comedy Wildlife Awards» και οι καλύτερες φωτογραφίες, οι οποίες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 7000 περίπου συμμετοχές από όλο τον κόσμο, είναι εκτός από εξαιρετικές και πολύ αστείες. Αυτό είναι, άλλωστε, και το concept του διαγωνισμού που αναζητά τις πιο ξεκαρδιστικές λήψεις προερχόμενες από την άγρια ζωή.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Mark Fitzpatrick για τη φωτογραφία του με τίτλο «Terry the Turtle flipping the bird» - ναι, είναι μια χελώνα που κάνει αυτήν τη χειρονομία που όλοι θέλουμε να κάνουμε στη χρονιά που διανύουμε! Ο φωτογράφος απαθανάτισε τη φωτογραφία, όταν κολυμπούσε στο Lady Elliot Island στο Queensland της Αυστραλίας.


φωτο 2.jpg
"Terry The Turtle Flipping The Bird" - Mark Fitzpatrick



Η ομάδα των βραβείων ανακοίνωσε τους νικητές σε μια live εκδήλωση στο Instagram, ενώ ο μεγάλος νικητής, Mark Fitzpatrick, κέρδισε ένα σαφάρι στην Κένυα, ένα χειροποίητο τρόπαιο από το Wonder Workshop στην Τανζανία, μια τσάντα φωτογραφικής μηχανής και μια ολοκαίνουργια Nikon κάμερα.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «Είναι υπέροχο να βλέπω τη μεγάλη απήχηση που είχε η φωτογραφία μου, με τον Terry να κάνει τον κόσμο να γελά σε μια τόσο δύσκολη χρονιά. Ο Terry μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να σταματήσουν για λίγο και να συλλογιστούν πόσο η υπέροχη άγρια ζωή εξαρτάται από εμάς και, παράλληλα, τι μπορούμε να κάνουμε, για να τη βοηθήσουμε».

Απολαύστε πιο κάτω τις ξεκαρδιστικές φωτογραφίες και γελάστε (άφοβα)!

φώτο 3.jpg
"Fun For All Ages" - Thomas Vijayan



φώτο 4.jpg
"Smiley" - Arthur Telle Thiemenn



φώτο 5.jpg
"O Sole Mio" - Roland Kranitz



φώτο 6.jpg
"Tough Negotiations" - Ayala Fishaimer



φώτο 7.jpg
"Social Distance, Please!" - Petr Sochman



φώτο 8.jpg
"Deadly Fart" - Daisy Gilardini



Τα «Comedy Wildlife Photography Awards» θεσπίστηκαν από τους επαγγελματίες φωτογράφους και ένθερμους οικολόγους Tom Sullam και Paul Joynson-Hicks. O Tom μιλώντας στο Bored Banda ανέφερε ότι αισθάνεται τυχερός, αφού ο ίδιος και η ομάδα του έλαβαν συμμετοχές από όλο τον κόσμο και μάλιστα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Οι άνθρωποι στο lockdown βρήκαν χρόνο είτε να βγάλουν καινούργιες φωτογραφίες της τοπικής άγριας ζωής είτε να ανασύρουν παλιές φωτογραφίες που είχαν ξεμείνει στον σκληρό δίσκο. Όλο αυτό έκανε και το δικό μας lockdown πιο διαχειρίσιμο, ενώ μπορέσαμε να διατηρήσουμε συνεχή επαφή μέσα από βιντεοκλήσεις, ώστε ο διαγωνισμός να κρατηθεί στη σωστή του πορεία», ανέφερε ο Tom Sullam.


φώτο 9.jpg
"Hide And Seek" - Tim Hearn



φώτο 10.jpg
"Seriously, Would You Share Some" - Krisztina Scheeff



φώτο 11.jpg
"It's A Mocking Bird" - Sally Lloyd-Jones



φώτο 12.jpg
"I Had To Stay Late At Work" - Luis Burgueño



φώτο 13.jpg
"Sun Salutation Class" - Sue Hollis



φώτο 14.jpg
"Almost Time To Get Up" - Charlie Davidson



φώτο 15.jpg
"I've Got You This Time!" - Olin Rogers



φώτο 16.jpg
"The Race" - Yevhen Samuchenko



φώτο 17.jpg
"Monkey Business" - Megan Lorenz


Πηγή: Bored Banda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ