Γαλλία: Όλες οι μέχρι στιγμής εξελίξεις για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια

Πληροφορίες τοπικών Μέσων κάνουν λόγο για μία γυναίκα που έχει αποκεφαλιστεί. [Εικόνες & Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία έπειτα από νέα επίθεση έξω από εκκλησία στη Νίκαια. Τα τοπικά μέσα της χώρας αναφέρουν μέχρι στιγμής την ύπαρξη τριών νεκρών, δύο άντρες και μία γυναίκα, και πολλούς τραυματίες, με τη γυναίκα, σύμφωνα με τις πληροφορίες να έχει αποκεφαλιστεί.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί δήλωσε ότι ο δράστης συνελήφθη, ενώ από την πλευρά του, ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών , Ζεράρ Νταρμανάν επιβεβαίωσε ότι η αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Αν και ο δράστης έχει συλληφθεί, οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση: «Αποφύγετε την περιοχή και ακολουθήστε τις οδηγίες», γράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράν Νταρμανάν, στο Twitter.

H επίθεση αυτή έρχεται δυο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιουέλ Πατί στα περίχωρα του Παρισιού από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής ο οποίος δολοφόνησε τον άτυχο άνδρα επειδή έδειχνε σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά το περιστατικό αυτό κήρυξε πόλεμο κατά του ισλαμικού φανατισμού δίνοντας μάλιστα άδεια ώστε να φωτιστούν κυβερνητικά κτήρια με σκίτσα του Charlie Hebdo. Η κίνηση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από το μουσουλμανικό κόσμο.

Για συνεχή ενημέρωση στο sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ