«Δεν είστε υποχρεωμένοι να δίνετε λεφτά στον μεσήλικα γιο σας»

Δικαστήριο δικαίωσε πλούσιους γονείς.

Article featured image
Article featured image

Μία πρωτοφανής υπόθεση εκδικάστηκε πρόσφατα στη Βρετανία, με αντιδίκους ένα ζευγάρι πολύ πλούσιων γονιών και τον μεσήλικα γιο τους.

Ένας 41χρονος άνδρας, με πτυχίο στην σύγχρονη ιστορία και μεταπτυχιακό τίτλο, απαίτησε από τους γονείς του να συνεχίσουν να τον χρηματοδοτούν, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εκείνοι όμως αρνήθηκαν, μειώνοντας το ποσό που του έδιναν μηνιαίως.

Τελικά η οικογενειακή υπόθεση έφτασε μέχρι τα δικαστήρια όπου ο άνδρας υποστήριξε ότι οι γονείς του είχαν τροφοδοτήσει όλα αυτά τα χρόνια μια σχέση εξάρτησης και τώρα θα έπρεπε να συνεχίσουν να τον στηρίζουν.

Ο ίδιος δεν εργάζεται από το 2011 και, όπως ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στους δικαστές, πρόσφατα, οι γονείς του αποφάσισαν να «μειώσουν σημαντικά» την οικονομική υποστήριξη τους, επειδή «η μεταξύ τους σχέση χειροτέρευσε». Οι συνήγοροι του υποστήριξαν ότι οι γονείς όφειλαν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τον γιο τους, επικαλούμενοι νομικές διατάξεις του 1973 για τον γάμο και του 1989 τα παιδιά.

Εδώ και χρόνια, ο 41χρονος μένει στο Λονδίνο και οι γονείς του στο Ντουμπάι. «Το ζευγάρι τον χρηματοδοτούσε όλα αυτά τα χρόνια και εξακολουθεί να το κάνει ως έναν βαθμό» εξήγησε στον Independent ο δικαστής σερ Τζέιμς Μάνμπι που έκανε λόγο για μία υπόθεση χωρίς προηγούμενο.

«Τον άφησαν να μένει σε ένα διαμέρισμα τους στο κεντρικό Λονδίνο και μέχρι πρότινος του πλήρωναν και όλους τους λογαριασμούς. Πρόσφατα η σχέση με τον πατέρα επιδεινώθηκε και το χαρτζηλίκι μειώθηκε σημαντικά.

Ο γιος κατηγορεί τους γονείς του πως τα τελευταία 20 χρόνια, είτε ακούσια είτε εκούσια, ενίσχυσαν την σχέση εξάρτησης» που τώρα θέλουν τόσο απότομα να διακόψουν. Η έδρα δικαίωσε τελικά τους γονείς απορρίπτοντας τα επιχειρήματα του 41χρονου που δεν έχει καν το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην ετυμηγορία. «Θεωρώ ότι οι περισσότεροι έμπειροι δικηγόροι θα αμφέβαλλαν εξ αρχής για το κατά πόσο υπήρχε οποιαδήποτε βάση» στους ισχυρισμούς του, καταλήγει ο δικαστής.

Με πληροφορίες από Independent/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ