Η αλήθεια για τις υιοθεσίες αδέσποτων ζώων στο εξωτερικό μέσω των φιλοζωικών οργανώσεων

Η γνωστή ηθοποιός, Τζόυς Ευείδη ξετυλίγει το κουβάρι.

Article featured image
Article featured image

Σε μία εποχή που όλα και όλοι βλέπουν φαντάσματα, θεωρίες συνομωσίας και κατασκευασμένες αλήθειες, ακόμη και η δράση των φιλοζωικών οργανώσεων -σε σχέση με τα αδέσποτα- θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ύποπτη και με αλλότρια συμφέροντα.

Κάποιοι, λοιπόν, υποστηρίζουν πως οι υιοθεσίες ζώων που γίνονται στο εξωτερικό από τις φιλοζωικές οργανώσεις δεν γίνονται με σκοπό τα ζώα να βρουν μια οικογένεια και να ζήσουν ευτυχισμένα, αλλά για να δοκιμαστούν σε διάφορα πειράματα ή ακόμη και λαθρεμπόριο σε παράνομους αγώνες κ.α.

Στην Ελλάδα τέτοιες θεωρίες συνομωσίας ανθούν, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις φιλοζωικές οργανώσεις, την ίδια ώρα που αναπαράγονται και από επίσημα χείλη από την τηλεόραση ή άλλα μέσα, ενισχύοντας το αρνητικό κλίμα απέναντί τους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα, 4 Οκτωβρίου, η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής Σαρωνικού, ετοίμασε ένα βίντεο με τη βοήθεια της δημοφιλούς ηθοποιού, Τζόυς Ευείδη στο οποίο εξηγείται ακριβώς ποια είναι η δουλειά των οργανώσεων και τι κάνουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ