Η 22χρονη Ελληνίδα με κινητικά προβλήματα που ανέβηκε στην κορυφή της Ελλάδας

Με τη βοήθεια ενός αθλητή υπεραποστάσεων, ο οποίος κυριολεκτικά την κουβαλούσε στην πλάτη του.

Article featured image
Article featured image

Ήταν μόλις πριν από δύο εβδομάδες όταν ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου ανακοίνωσε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του. Να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου παρέα με την Ελευθερία Τάσιου, μία 22χρονη φοιτήτρια βιολογίας με κινητικά προβλήματα.

Η ίδια είχε εκφράσει την επιθυμία της για ανάβαση στον Όλυμπο σε μια τυχαία τους συνάντηση, χωρίς όμως να το προσδιορίζει λόγω της ιδιαιτερότητας της υγείας της. Ο Μάριος όμως την έπεισε και ξεκίνησαν κατευθείαν τις προετοιμασίες για το εγχείρημα. Η ανάβαση στον Όλυμπο δεν είναι εύκολη υπόθεση λόγω του δύσβατου του τοπίου και των απότομων αλλαγών του καιρού. Αλλά τα κατάφεραν.


Η Ελευθερία δεν δίστασε, δέθηκε πάνω σ’ ένα ειδικά τροποποιημένο σακίδιο στην πλάτη του Μάριου καθ’ όλη τη διάρκεια της αναρρίχησης, ενώ μια έμπειρη ομάδα ορειβατών, συμπεριλαμβανομένου και νοσηλευτή, είχε φροντίσει να τον δέσει και ασφαλίσει πάνω στους βράχους. Κομμάτι κομμάτι και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας αναρριχήθηκαν προς την Κορυφή, τον Μύτικα, στα 2.918 μέτρα υψόμετρο με την όλη προσπάθεια να διαρκεί 10-12 ώρες.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική πρόκληση για τον Μάριο αφού ο ίδιος έχει διασχίσει την έρημο Αλ Μαρμούλ, τη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα, την Ανταρκτική ενώ έχει πραγματοποιήσει 250 αναβάσεις στο βουνό του Ολύμπου. Ήταν όμως η πιο συγκινητική όπως λέει ο ίδιος:

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο, 09:02 π.μ. φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας».

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ