«Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδ$%ρες, π@ουσ@δες…»

Το ντροπιαστικό σκηνικό εντός της Ελληνικής Βουλής από τους χρυσαυγήτες το 2014 και η αντίδραση του Πύρρου Δήμα που τους έβαλε στη θέση τους.

Article featured image
Article featured image

Μετά από 5,5 χρόνια αναμένεται σήμερα η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο Εφετείο Αθηνών.

Το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στα έδρανα της Βουλής, προκαλώντας εντάσεις και ξεστομίζοντας εκφράσεις που δεν είχαν ακουστεί ποτέ ξανά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ένα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα βουλευτικά έδρανα σημειώθηκε στις 4 Ιουνίου 2014. Ήταν η ημέρα που ο βουλευτής τότε, Πύρρος Δήμας «έσπασε» τον τσαμπουκά χρυσαυγιτών.


Το επεισόδιο και η παρέμβαση Δήμα

Όλα ξεκίνησαν όταν ο προεδρεύων της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από τον Χρήστο Παππά που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο βήμα της Βουλής να ανακαλέσει το «είστε άθλιοι και αχρείοι» που ακούστηκε από τα έδρανα των Χρυσαυγιτών.

Τότε, οι χρυσαυγίτες σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να επιδίδονται στα γνωστά παραληρηματικά τους υβρεολόγια. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος φώναζε «σκάσε ρε λιγδιάρη», ενώ οι Μιχάλης Αρβανίτης και Νίκος Μίχος «είστε ξεφτιλισμένοι και καραγκιόζηδες».

Οι τόνοι ανέβηκαν περαιτέρω όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος φώναξε «φασίστες». Οι Μίχος και Κουκούτσης άρχισαν να βρίζουν τον κ. Τατσόπουλο: «Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες, π@ουσ@δες… Μόνο με καρότα βολεύεστε».

dimas_vouli3.jpg
EUROKINISSI

Eurokinissi.jpg
EUROKINISSI

Μάλιστα, ο Νίκος Μίχος σηκώθηκε από τη θέση του και παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον ανεξάρτητο βουλευτή. Τότε παρενέβη ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας και ζήτησε από τον χρυσαυγίτη να κάνει πίσω: «Κάνε πίσω τώρα! Μην τολμήσεις άλλο βήμα», του είπε.

Οι φωτογραφίες από το επεισόδιο είναι ενδεικτικές του κλίματος και της έντασης που σημειώθηκε τότε.

pyrros_dimas_0.jpg
EUROKINISSI


Πύρρος Δήμας: «Δεν φοβάμαι κανέναν και καμία απειλή»

Μετά το επεισόδιο, ο Πύρρος Δήμας προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Δεν φοβάμαι κανέναν και καμιά απειλή. Γι’ αυτό είμαι στη Βουλή για να μη φοβάται κανένας Έλληνας και κανένα Eλληνόπουλο. Μεγάλωσα σ’ ένα καθεστώς που ο φόβος καλλιεργούνταν συστηματικά. Έμαθα από μικρός να τον αντιμετωπίζω και να μην του κρύβομαι».

Κι όσο για τη λάσπη από τους χρυσαυγίτες -που ήδη άρχισα να δέχομαι στο διαδίκτυο-, είναι για μένα παράσημα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι υποκειμενική και ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ δεν ζυγίζεται. Καλό βράδυ…», είχε γράψει ο Πύρρος Δήμας.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας μετά το επεισόδιο στον ΣΚΑΪ είχε ευχαριστήσει τον Πύρρο Δήμα για την παρέμβασή του αυτή, λέγοντας: «Μόνο στο εκτόπισμα του Πύρρου Δήμα μπορούν να καταλάβουν οι σφίχτερμεν που έχουν τη νοημοσύνη κατσαρίδας», είχε πει ο τότε βουλευτής και συνέχισε: «Οι άνθρωποι είναι τραμπούκοι, μόνο αυτούς τους τρόπους γνωρίζουν».Με πληροφορίες από Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ