Δίκη Χ.Α: Σήμερα θα αποφασιστούν οι ποινές των καταδικασθέντων

Σε επιφυλακή η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για συλλήψεις: Ποια η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Μεγάλης μέρας συνέχεια σήμερα, με το Εφετείο Αθηνών να συνεχίζει τη χθεσινή συνεδρίαση με σκοπό την ανακοίνωση των ποινών για τους καταδικασθέντες. Το δικαστήριο διέκοψε αργά το βράδυ της Τετάρτης τη συνεδρίαση μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των δικηγόρων των κατηγορουμένων σχετικά με τα ελαφρυντικά και θα συνεχίσει στις 12.30 το μεσημέρι.


Η συνεδρίαση θα αρχίσει με την αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικών. Θα ακολουθήσει δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης και αφού αποσυρθεί το δικαστήριο θα ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφαση σε ποιους και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν.

Αντίστοιχη διαδικασία, με πρόταση εισαγγελέως, αγορεύσεις και απόφαση δικαστηρίου, θα ακολουθήσει και για τις ποινές που θα επιβάλλει το δικαστήριο. Πιθανολογείται ότι σήμερα το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα διαταχθεί η προσαγωγή στο δικαστήριο των κατηγορουμένων.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές για να προχωρήσουν σε συλλήψεις αμέσως μετά την ανάγνωση των ποινών και εφόσον αυτές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Η Μάγδα Φύσσα αργά το βράδυ της Τετάρτης και μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, χαρακτήρισε ιστορική νίκη την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Σημασία έχει ότι σήμερα είναι μια ιστορική νίκη αυτή και αύριο περιμένουμε τις ποινές και όλα τα υπόλοιπα. Εύχομαι να είναι και η αυριανή ημέρα σαν τη σημερινή» δήλωσε η Μάγδα Φύσσα έξω από το Εφετείο. «Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Το χρωστάμε στον Παύλο, στην πολιτική αγωγή που αγωνίστηκε τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό. Γιατί έδωσε μεγάλο αγώνα και τους οφείλουμε και σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και φυσικά και στον Παύλο, για όλα, το αίμα του, τη ζωή του που έχασε. Το ότι άντεξε. Να μην το ξεχνάμε. Τα τέσσερα λεπτά του Παύλου είναι πολύ σημαντικά για να μπορέσουν να τους συλλάβουν. Αύριο θα τα ξαναπούμε. Εδώ θα είμαστε» κατέληξε η Μάγδα Φύσσα.

Το δικαστήριο θα συνεχίσει τη συνεδρίαση με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων για τα ελαφρυντικά σήμερα στις 12:30.

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ