Τέτοια αυγή να μη μας ξημερώσει ποτέ ξανά

Άνοιξε τα παράθυρα, σήμερα μπήκε φως. Δυνατό, με ορμή και φόρα, από χιλιόμετρά μακριά. Από τη γη της Δημοκρατίας, από τον ολόφωτο Παρθενώνα. Ξέχνα τα χίλια μύρια κατασκότεινα πράγματα που γίνονται γύρω μας κι άσε να σε διαπεράσει, να σε γεμίσει με ενέργεια. Θα τη χρειαστείς αύριο, αλλά σήμερα γιόρτασέ το. Σήμερα κέρδισες μια μάχη.

Article featured image
Article featured image



Σήμερα φώναξε και πανηγύρισε λες και είσαι παιδί της Μάγδας. Με τέτοιο σθένος, με τέτοια ικανοποίηση, με άπλετη και έκδηλη χαρά. Στο κάτω κάτω, αυτή, χρόνια τώρα σαν μάνα σου παλεύει. #ΗΜάναΌλωνΜας. Ο Παύλος και η Μάγδα σήμερα κέρδισαν μια μάχη για τον αδικημένο, για τον Αλβανό, για τον ξένο, για τον μετανάστη, για τον γκέι, για τους μαύρους, για τις μειονότητες, για την Ελένη, τον Βαγγέλη, τον Ζακ, τη Μαίρη Ρόουζ. Για εσένα, τον γιο σου, την κόρη σου, τον φίλο σου, τη σχέση σου, το μέλλον σου, το παρόν σου.


Σήμερα να χαρείς, να το ευχαριστηθείς. Και από αύριο πιάσε δουλειά πάλι, με αναπτερωμένο όμως το ηθικό. Πόλεμο έχουμε και μαίνονται μάχες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η Ελλάδα έσβησε πρώτη τη φωτιά, αλλά ο ναζισμός και ο φασισμός περιφέρεται νομιμοποιημένος και ψηφισμένος, στο χρυσό του κουτί κρυμμένος, σε όλο τον κόσμο. Μασκαρεμένος στη Γαλλία, στη Μ. Βρετανία, στις Η.Π.Α, στη Βραζιλία… Τα αβγά πολλά κι έχουν εκκολαφθεί τα φίδια τους κι έχουν πάρει θάρρος, καιρό τώρα. Δεν είναι όμως ανίκητος ούτε αόρατος ο εχθρός. Έχει ονοματεπώνυμο και ναζί-φασίστας με ονοματεπώνυμο ανήκει στη φυλακή. Για δε: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Πατέλης, Γιώργος Ρουπακιάς, Βενετία Πόπορη, Ηλίας Κασιδιάρης. Ένοχοι.

UK-795058.jpg


Κι εδώ, στην Κύπρο. Κάτω από τα πόδια μας σέρνεται το χτικιό. Μέσα στη βουλή μας. Είδες που η ψήφος σου είναι όπλο τελικά; Όταν εσύ έλειπες, όταν δεν τη χρησιμοποίησες για το δίκιο, το δίκιο σου, κάποιος άλλος το έκανε για εσένα. Και το έκανε για να σε περιθωριοποιήσει. Να σε φιμώσει. Και μαζί με εσένα, τον γιο σου, την κόρη σου, τον φίλο σου, το αγόρι σου, το κορίτσι σου. Δεν το ‘χουν σε τίποτα να σε καρφώσουν με το μαχαίρι επειδή ύψωσες τη φωνή σου στη μ***ία που τους δέρνει. Τι θα γίνει; Θα αντισταθείς επιτέλους;


Δεν είναι όμως ανίκητος ούτε αόρατος ο εχθρός. Μην κάνεις πως δεν τον βλέπεις και μην κάνεις πως δεν είσαι έτοιμος. Μην τα ρίχνεις σε μια «αόριστη» κοινωνία που δεν είναι έτοιμη για αλλαγή. Κοινωνία είναι ό,τι φτιάξεις. Και όπου και να γυρίσεις το μάτι σου, μόνο μειονότητες, αδικία και μεγάλες ντουντούκες σε λάθος μικρόφωνα θα δεις. Δες καλύτερα, πλησίασε. Πλειοψηφία είναι οι πολλές μειονότητες. Η διαφορετικότητα μας. Κόψε το ρεύμα σε αυτά τα μικρόφωνα, πιάσε αυτό του Παύλου και θα δεις για πότε θα μπει κι άλλο φως, μέχρι το σκοτάδι των επικίνδυνων ιδεολογιών και των στερεοτύπων θα χαθεί. Στο χέρι σου τέτοιες σκοτεινές αυγές, αξημέρωτες να μείνουν.

Σήμερα πανηγύρισε. Κι όταν θα έρθει η ώρα, ψήφισε. Πήραμε σκυτάλη, σειρά μας τώρα.

121046156_10158039075861902_3239551271501345145_o.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ