Έλληνας ιερέας δέχθηκε ένοπλη επίθεση στη Λυών

Όλα όσα έγιναν γνωστά μέχρι τώρα.

Article featured image
Article featured image

Ο πατήρ Νικόλαος Κακαβελάκης είναι ο ιερέας που τραυματίστηκε κρίσιμα χθες, από την επίθεση που έγινε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της Λυών, στη Γαλλία. Ο ιερέας, ο οποίος εκείνη την ώρα έκλεινε την εκκλησία του, πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατήρ Νικόλαος, 52 ετών, από την Κρήτη, είναι πατέρας τριών παιδιών, θεολόγος και ιστορικός, ο οποίος δίδασκε, παράλληλα, στο Πανεπιστήμιο της πόλης μαθήματα βυζαντινής ιστορίας. Διέμενε χρόνια στη Λυών μαζί με την οικογένειά του.

ιερέας.jpg



Το χρονικό της επίθεσης

Οι γαλλικές Αρχές έχουν προχωρήσει σε μία σύλληψη μετά την ένοπλη επίθεση, τα κίνητρα της οποίας παραμένουν ακόμη ασαφή, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Λυών, Γκρεγκορί Ντουσέ. Την ίδια στιγμή, η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Πηγές ανέφεραν στη «Le Figaro» ότι το θύμα και ο δράστης γνωρίζονταν μεταξύ τους και πως είχαν κάποιου είδους διαφωνία στο παρελθόν. Υπενθυμίζουμε ότι ο ιερέας δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στο στομάχι, την ώρα που έκλεινε την εκκλησία του, χθες, γύρω στις τέσσερις το απόγευμα τοπική ώρα. Η «Le Parisien» μετέδωσε πως ο ένοπλος επιτέθηκε με κυνηγετικό όπλο.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε επαφή με τις γαλλικές Αρχές για το αιματηρό περιστατικό, ενώ την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, καθώς και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ