O τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος έκανε επιστημονική έρευνα και κατέληξε πως η πανδημία είναι φούμαρα

Όλες οι «ψεκασμένες» θεωρίες σε ένα βίντεο 20 (και κάτι) λεπτών.

Article featured image
Article featured image

Τη στιγμή που η ανθρωπότητα βιώνει μια άνευ προηγουμένου τραγική κατάσταση με χιλιάδες νεκρούς καθημερινά ένεκα της πανδημίας, ο τραγουδιστής και πλέον διακεκριμένος επιστήμων, Γρηγόρης Πετράκος, έκανε εμπεριστατωμένη, επιστημονική έρευνα και παρέθεσε τα συμπεράσματα αυτής σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Facebook του.

Ο μουσικός αποδέχεται μεν ότι υπάρχει κορωνοϊός (πάλι καλά), αλλά δεν πιστεύει πως όλο αυτό αποτελεί πανδημία, καθώς, όπως λέει, δεν υπάρχει μεγάλη θνησιμότητα. «Αν, λοιπόν, δεν μας είχε πληροφορήσει κανείς ότι είμαστε σε πανδημία, εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν θα είχαμε καταλάβει τίποτα», αναφέρει. Οι εκατόμβες νεκρών συντελούνται μάλλον σε κάποιο άλλο σύμπαν, πολύ μακρινό από το δικό μας.

Ταυτόχρονα, τονίζει πως δεν είναι τα μέτρα και τα lockdown που έφεραν την ομαλή πτώση της επιδημίας, αλλά η φυσική πορεία όλων των ιώσεων που μετά από ένα ύψιστο σημείο μετάδοσης αρχίζουν να φθίνουν. Άρα, Γρηγόρη, ξεχυνόμαστε άφοβα στους δρόμους και στις πλατείες και η ανοσία της αγέλης θα μάς σώσει;

Μεταξύ άλλων, επιτίθεται και στην ελίτ κάποιων επιστημόνων που υποκινούνται, κατά τα λεγόμενά του, από την πολιτική. «Όταν υπάρχει κάποιο μεγάλο συμφέρον, τότε αυτό εξαπολύεται προς τα κάτω επιθετικά. Οι 600 δισεκατομμυριούχοι της Αμερικής έβγαλαν μισό τρισ. δολάρια τις πρώτες 11 εβδομάδες της καραντίνας», καταλήγει.



Οι τοποθετήσεις του κυρίου Πετράκου είναι σίγουρα επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και στοχεύουν στην αποδόμηση της επιστημονικής έρευνας. Οι ποικίλες, ανυπόστατες θεωρίες δεν έχουν καμία θέση σε τόσο κρίσιμες για την ανθρωπότητα στιγμές και οι απόψεις πως η πανδημία είναι μια παγκόσμια συνωμοσία χειραγώγησης και «μαντρώματος» των μαζών είναι αν μη τι άλλο γελοίες. Ή τουλάχιστον μπορούν να μπουν στο ίδιο τσουβάλι με ανάλογες θεωρίες που θέλουν τη γη να είναι επίπεδη και τον Έλβις να ζει σε κάποιο απομονωμένο νησί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ