Σιαμαίες αδερφές, ενωμένες στο κεφάλι, διαχωρίστηκαν με επιτυχία

Η δύσκολη επέμβαση διαχωρισμού κράτησε 24 ώρες.

Article featured image
Article featured image

Οι 9 μηνών Abigail και Micaela Bachinskiy υποβλήθηκαν σε μια 24ωρη επέμβαση στο UC Davis Medical Center και διαχωρίστηκαν επιτυχώς τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η ένωση των κρανίων και των εγκεφάλων των δυο μικρών κοριτσιών αποτελεί μια γενετική, σπάνια πάθηση που ονομάζεται «craniopagus twins». «Είναι πολύ, πολύ σπάνια ανωμαλία», σχολίασε ο παιδίατρος και νευροχειρουργός του νοσοκομείου, προσθέτοντας ότι «Υπάρχουν ελάχιστα παιδιά που γεννιούνται στον κόσμο με αυτήν την ανωμαλία κάθε χρόνο και από αυτά, ακόμη λιγότερα διαθέτουν ανατομία ικανή για απόπειρα διαχωρισμού, ώστε να προκύψουν δυο υγιή μωρά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My little pumpkins 💕🥰

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Liliya Bachinskaya Miroshnik (@liliyamiroshnik) στις



Η μητέρα των Abigail και Micaela διαπίστωσε πως οι δίδυμες κόρες της ήταν ενωμένες κατά την 11η εβδομάδα κύησης. «Ήταν πολύ δύσκολο. Απλώς έπαθα σοκ. Δεν μπορούσα να το επεξεργαστώ», είπε η Liliya Miroshnik.



«Αφιερώσαμε πολύ χρόνο -πέντε μήνες- μελετώντας όλο αυτό από κάθε οπτική», εξήγησε ο Δρ Edwards. «Φτιάξαμε τρισδιάστατα μοντέλα. Χρησιμοποιήσαμε κάποιου είδους εικονική πραγματικότητα, για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα την ανατομία». Οι γιατροί του νοσοκομείου πραγματοποιούσαν συνεχείς δοκιμές, για να εξασφαλίσουν πως ήταν προετοιμασμένοι για την περίπλοκη διαδικασία.

δίδυμα.jpg


Η επέμβαση ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου και τελείωσε με τον επιτυχή διαχωρισμό στις 24 Οκτωβρίου, περίπου στις 3:28 τα ξημερώματα. «Μετά από 10 μήνες προετοιμασίας, γίναμε μάρτυρες εκείνου που όλοι οραματιστήκαμε για τα κορίτσια και πλημμυρίσαμε συναισθήματα χαράς», ανέφερε η Aida Benitez, νοσηλεύτρια που παρακολουθούσε τη χειρουργική ομάδα, προσθέτοντας ότι «Ποτέ δεν θα ξανακοιτάξω ρολόι στις 3:28 χωρίς να σκέφτομαι τη στιγμή που η Abi και η Mica έγιναν δυο ξεχωριστά μωρά».

δίδυμα 5.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ