Ο Άκης Πετρετζίκης «δίκασε» on air τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη

Πώς τον πετσόκοψε έτσι!

Article featured image
Article featured image

Σε παρέμβασή του σε εκπομπή του ΣΚΑΪ με καλεσμένο τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο Άκης Πετρετζίκης μίλησε εκ μέρους των περισσότερων επιχειρηματιών που αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, ένεκα του γενικευμένου lockdown που επιβλήθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

Ο Άκης μίλησε για τη δύσκολη θέση που έχει έρθει η εστίαση και οι εργαζόμενοί της, για τις ρυθμίσεις στήριξης της κυβέρνησης, τις οποίες χαρακτήρισε ως «δάνεια», καθώς με το που επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους, το κράτος θα τους τα ζητήσει όλα πίσω.

Έχοντας απέναντί του τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, πρακτικά κατέρριψε κάθε ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι είναι στο πλευρό των επιχειρηματιών. Χαρακτήρισε «δάνειο» την επιστρεπτέα προκαταβολή, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή, οι επιχειρηματίες δεν έχουν ιδέα τι ποσό πρόκειται να λάβουν. «Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρουμε αν συμφέρει να κλείσουμε το μαγαζί ή όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής σεφ.

Εξηγώντας τα περί επιστρεπτέας προκαταβολής, ο Πετρετζίκης ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για χρήματα που οι επιχειρηματίες θα κληθούν να επιστρέψουν, έχοντας ένα ακόμα έξοδο μαζί με όλα τα πάγια έξοδα που τους βαραίνουν ούτως ή άλλως. Μόνο που αυτό, θα έρθει με το ζόρι.



«Είναι χρήματα που θα κληθούμε να δώσουμε πίσω. Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια. Μπορεί να φαίνεται μια επιχείρηση ότι βγαίνει αλλά από το καινούργιο έτος θα ζητηθούν όλα τα χρήματα πίσω. Θα έχουμε να πληρώσουμε δόσεις δανείων παντού. Δάνεια που ήρθαν με το ζόρι».



Έχοντας καταφέρει τον Άδωνι να μην τον έχει διακόψει ούτε μισή φορά (αναμφίβολα άθλος) αναφέρθηκε και στο δώρο Χριστουγέννων. «Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι οι εργαζόμενοι. Δε θέλουμε να διώξουμε άνθρωπο, Θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν το δώρο τους. Ούτε κατά διάνοια δε βγαίνουν τα δώρα. Σε 10 ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξουμε θα πρέπει να δώσουμε το δώρο γιατί αλλιώς υπάρχει ποινικό αδίκημα», είπε, απαντώντας στα λεγόμενα του Γεωργιάδη ότι δεν υφίσταται οι επιχειρήσεις να μη συμβάλλουν στο δώρο Χριστουγέννων. Ο σεφ έκανε σαφές ότι είναι αδύνατο για τις επιχειρήσεις να το δώσουν, λέγοντας πως πρέπει να το καλύψει εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση. «Εάν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα και ανοίξουν τον Ιανουάριο έχουν καταστραφεί όλοι», προειδοποίησε ο γνωστός σεφ.

Provocateur

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ