«Είμαι ένα από τα θετικά κρούσματα στη Σχολή Μιτσή. Τι ζητάμε;»

Μια εκπαιδευτικός απευθύνεται με επιστολή της στον ΥΠΠΑΝ.

Article featured image
Article featured image

Κύριε Υπουργέ,

Είμαι εκπαιδευτικός στην Εμπορική Σχολή Μιτσή. Είμαι ένα από τα θετικά κρούσματα, ένα από τα 17 προς το παρόν. Είμαστε 170 άτομα στο σύνολο στη σχολή, μαθητές και καθηγητές. Εδώ και 12 μέρες παραμένω στο σπίτι με έντονα συμπτώματα.

Κάθε μέρα όλο και κάποιος μαθητής ή συνάδελφος βρίσκεται θετικός στον ιό. Την Παρασκευή έμειναν 30 μαθητές στο σχολείο και από αύριο (σσ. Τρίτη) μετά τα νέα κρούσματα δεν θα μείνει κανείς για να πάει σχολείο αφού κάποιοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό και άλλοι είναι επαφές τους, είτε γιατί χρησιμοποιούν το ίδιο λεωφορείο από και προς τη σχολή είτε γιατί είναι συμμαθητές στην ίδια τάξη.

Το σχολείο από αύριο θα υπολειτουργεί διότι όλη η διευθυντική ομάδα θα απουσιάζει είτε γιατί είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα είτε γιατί είναι επαφές κρουσμάτων του σχολείου μας. Έχει μείνει μόνο ένας βοηθός Διευθυντής για να αναλάβει τη διοίκηση του σχολείου.

Σας ρωτώ: αυτό θεωρείτε εσείς άνοιγμα του σχολείου; Για να εξυπηρετήσει ποιους; Τους εναπομείναντες εκπαιδευτικούς που θα πάνε στη δουλειά τους και τους 5-6 μαθητές που ίσως θελήσουν να πάνε γιατί φοβούνται τις απουσίες;

Να ξέρετε, κύριε Υπουργέ, ότι οι συνάδελφοί μου είναι έντιμοι και εργατικοί και θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλά τόσα χρόνια να κάνουν και αυτό που είναι πανέτοιμοι από τον Σεπτέμβριο να κάνουν: να στηρίξουν τους μαθητές μας με την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Να σας θυμίσω ότι τον Μάρτιο ήμασταν το πρώτο σχολείο παγκυπρίως που εφαρμόσαμε την εξ αποστάσεως διδασκαλία και όχι τον Απρίλιο ή τον Μάιο αλλά από τις 12 του Μάρτη. Ψάξτε το.

Δεν είμαστε φυγόπονοι κύριε Υπουργέ, αν ήμασταν δεν θα επιλέγαμε να υπηρετούμε χρόνια σε αυτό το σχολείο με όλες τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Τι ζητάμε; Συμπαράσταση! Εμείς, οι μαθητές μας, οι οικογένειές τους, οι οικογένειές μας βρισκόμαστε σε έναν κυκλώνα από τον οποίο δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Δώστε μας την ευκαιρία να τους προφυλάξουμε πριν να είναι αργά για κάποιον από εμάς. Και επιτέλους καταλάβετε ότι, άλλο να ακούτε για τον κορωνοϊό και άλλο να τον ζείτε. Δεν ανήκω στις ευάλωτες ομάδες όμως υποφέρω μέρες και δεν μπορώ να διανοηθώ τι μπορεί να πάθει ένας συνάδελφος μου ή ένας μαθητής μου με προβλήματα υγείας. Τότε, κύριε Υπουργέ μου, το «συγγνώμη» δεν θα είναι αρκετό.

Εκπαιδευτικός

doxa_paraskeva.jpg


*Η επιστολή της Δόξας Παρασκευά δημοσιεύθηκε αρχικά στο Paideia-News.


Κεντρική φωτογραφία: Από τη σελίδα του σχολείου στο Facebook

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ