Μοναχικός καβαλάρης εφεξής ο Δήμος Παραλιμνίου

Η Ένωση Δήμων διέγραψε για πρώτη φορά δήμο από τα κατάστιχά της.

Article featured image
Article featured image

Μαινόμενος αποχώρησε από τη χθεσινή ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, ο οποίος είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων, υπέβαλε πρόταση για αλλαγή στον τρόπο κατανομής της ετήσιας εισφοράς των Δήμων προς την Ένωση Δήμων βάσει κρατικής χορηγίας που λαμβάνεται και όχι βάσει των εσόδων των Δήμων.

Η πρόταση του Θεόδωρου Πυρίλλη δεν έλαβε πλειοψηφία και ως εκ τούτου ο ίδιος αποχώρησε από τη Συνέλευση αντιδρώντας έντονα στο γεγονός της αδικίας όπως αναφέρει που υφίσταται ο Δήμος Παραλιμνίου.

Μετά την αποχώρησή του κου Πυριλλή, η Ένωση για πρώτη φορά στα χρονικά προχώρησε σε διαγραφή δήμου και συγκεκριμένα εκείνον του Παραλιμνίου, διότι δεν ήταν τυπικός με τις οικονομικές του υποχρεώσεις. «Η διαγραφή του Δήμου Παραλιμνίου έγινε βάσει καταστατικής πρόνοιας, η οποία αφορά τη μη καταβολή της ετήσιας χορηγίας. Η Ένωση Δήμων θα προχωρήσει σε επανεγγραφή του, μόνο εάν συμμορφωθεί με το καταστατικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, δεν προτίθεται να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της ένωσης, καθώς θεωρεί ότι ο Δήμος που οποίου ηγείται αδικείται από τη συγκεκριμένη πρόνοια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ