Καν’ το όπως τα καφέ και τα εστιατόρια

Το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, σε μία προσπάθεια να γίνει πιο urban, εναλλακτικό και environmental friendly, αποφάσισε να μοιράσει στα παιδιά του δημοτικού κουβερτούλες για το κρύο του χειμώνα.

Article featured image
Article featured image

Γνωρίζαμε πως το Υπουργείο Παιδείας είναι πρόδρομος καινοτόμων ιδεών, αλλά δεν ξέραμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει.

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι, ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι έχουν ως βασική οδηγία, των εξαερισμό των χώρων στα σχολεία και πως ναι μεν θα λειτουργήσουν τα συστήματα θέρμανσης, όπου υπάρχουν, αλλά παράλληλα παράθυρα και πόρτες θα πρέπει να ανοίγουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. «Είναι οδηγία βασική ότι πρέπει να υπάρχει ο εξαερισμός των χώρων, ειδικά στα σχολεία όπου έχουμε τα παιδιά, μέσα στις τάξεις. Άρα, λοιπόν, πόρτες παράθυρα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά. Επομένως, βεβαίως θα λειτουργήσουν τα συστήματα θέρμανσης που υπάρχουν, με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα δε μπορεί να αποδώσουν το ίδιο».

Εξήγησε δε, πως το θέμα ήδη συζητήθηκε στο Υπουργείο και πώς έγιναν κάποιες εισηγήσεις, οι οποίες εξετάζονται. «Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, έγιναν εισηγήσεις, νομίζω είναι κάτι που μπορούμε να το εξετάσουμε, είναι εφικτό, τουλάχιστον στις μικρότερες ηλικίες να προμηθευτούν τα παιδιά, να βρούμε ένα τρόπο να τους δώσουμε κάποια θερμαντικά μέσα, κάποιες κουβερτούλες. Είναι μια εισήγηση, η οποία έχει γίνει και θα την εξετάσουμε αμέσως, εφόσον αυτές τις μέρες αλλάζουν οι κλιματολογικές συνθήκες», είπε, αφήνοντας εμβρόντητο το φιλοθεάμων κοινό για την ευρηματικότητα των ανθρώπων του υπουργείου που εισηγούνται λύσεις.

Σχόλιο Α.Κ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ