Μάθαμε πως για την αύξηση των κρουσμάτων φταίει (και) το σεξ του περασμένου καλοκαιριού [ΒΙΝΤΕΟ]

Yeap, για τα σημερινά νούμερα της πανδημίας μερίδιο ευθύνης έχουν και όσοι έκαναν σεξ Μάιο με Σεπτέμβριο.

Και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ο διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος μιλώντας στο MEGA παρουσίασε την έρευνά του, σύμφωνα με την οποία η αύξηση των ερωτικών επαφών το καλοκαίρι παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο στην τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων.


Με λίγα λόγια, αυτό που ανέφερε ο κύριος Κωνσταντινίδης είναι ότι όποιος έκανε σεξ Μάϊο με Σεπτέμβρη φταίει για σημερινά νούμερα της πανδημίας.


«Παρατηρήσαμε αύξηση των σεξουαλικών επαφών και πιθανολογήσαμε ότι αυτές οι στενές επαφές μπορεί να αύξησαν τη μεταδοτικότητα του ιού. Είπαμε ότι μπορεί να είναι μια πιθανή εστία μετάδοσης. Για τους παντρεμένους ίσως να μην ισχύει, αν έχουν μονογαμικές επαφές. Έχω δύο νέα παιδιά. 22 και 21. Όταν άνοιξε το lockdown ήταν φορείς, και το ίδιο και οι φίλοι τους. Αναγκάστηκα και έφυγα από το σπίτι με τη σύζυγό μου επειδή ήταν φορείς, δε νοσούσαν όμως. Είναι ασυμπτωματικοί φορείς τα νέα παιδιά και είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να μη νοσήσουν».

Στη συνέχεια παρουσίασε ένα γράφημα που μας δείχνει την αύξηση των ερωτικών επαφών μέσα στο καλοκαίρι και σχολίασε: «Στη μέση που αυξάνεται η συχνότητα των επαφών, είναι η εποχή που σταματάει το lockdown. Μέσα στο lockdown ήταν λιγότερο συχνές οι επαφές. Αυτή την περίοδο το μόνο ασφαλές σεξ είναι το καθόλου σεξ ίσως».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ