Όλη η Νότια Αυστραλία σε lockdown χάρη στο ψέμα ενός άντρα

Ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το αυστηρό μέτρο, αν ο συγκεκριμένος έλεγε την αλήθεια για τη σχέση του με ένα εστιατόριο.

Article featured image
Article featured image

Στη Νότια Αυστραλία το κύμα οργής μεγαλώνει μετά την διαπίστωση ότι ένας άντρας με κορωνοϊό είχε πει ψέματα στους αξιωματούχους υγείας, αναφέρει η αστυνομία.

Το αυστηρό μέτρο του lockdown ξεκίνησε την Τετάρτη καθώς οι αρχές εντόπισαν 36 κρούσματα, μεταξύ των οποίων και τα πρώτα σε ντόπιους στην περιοχή από τον Απρίλιο. Το αυστηρό μέτρο θα είχε αποφευχθεί εάν ένας άντρας είχε πει στους αξιωματούχους υγείας την αλήθεια, ότι δηλαδή είχε εργαστεί αρκετές βάρδιες σε μια πιτσαρία, ανέφεραν οι αρχές. Ο ασθενής αντιθέτως είχε δηλώσει πως ήταν πελάτης του καταστήματος και πως είχε πάει εκεί μόλις μια φορά.

«Το να πω πως είμαι οργισμένος θα είναι λίγο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στίβεν Μάρσαλ σε δημοσιογράφους την Παρασκευή. Η Αυστραλία βασίστηκε σε lockdown, εκτεταμένα τεστ και επιθετική ιχνηλάτηση επαφών για να μηδενίσει σχεδόν τα καθημερινά νέα κρούσματα. Tα νέα για τον εργαζόμενο που είπε ψέματα οδήγησαν σε πολλά δημοσιεύματα, με τον Τύπο να κάνει λόγο για ανεύθυνη και καταστροφική συμπεριφορά που οδήγησε σε τεράστιο οικονομικό πλήγμα κατά της κοινότητας.

«Και όλα αυτά επειδή αυτός ο τύπος είπε ψέματα για το γεγονός ότι δούλευε κρυφά σε πιτσαρία - ενώ εργαζόταν επίσης σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας - ισχυριζόμενος ότι ήταν απλώς πελάτης και δημιούργησε έναν αβάσιμο αλλά κατανοητό φόβο ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από ένα κουτί πίτσας», γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα The Australian.

«Είμαστε οργισμένοι με τις ενέργειες αυτού του ατόμου και θα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τις συνέπειες που θα υπάρξουν», πρόσθεσε ο Μάρσαλ. Ωστόσο αυτό δεν θα περιλαμβάνει εμπλοκή της αστυνομίας επειδή «δεν υπήρχε ποινή που να σχετίζεται με το ψέμα», δήλωσε ο Επίτροπος της Αστυνομίας της Νότιας Αυστραλίας Γκραντ Στίβενς.

«Το γεγονός πως ο άντρας αυτός δεν ήταν ειλικρινής με την ιχνηλάτηση των επαφών σημαίνει ότι οι στενοί του συνεργάτες - με τους οποίους κατανοούμε ότι είχε στενή επαφή - δεν έχουν εντοπιστεί και βρίσκονται επί του παρόντος στην κοινότητα», δήλωσε ο Στίβενς.

Οι αρχές δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε άρση μέτρων το Σάββατο - τρεις ημέρες νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί - μετά την καταγραφή μόνο τριών νέων κρουσμάτων την Παρασκευή. Η αστυνομία δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία του άντρα, αλλά είπε ότι εργάστηκε στο Woodville Pizza Bar στην Αδελαΐδα.

Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ