Ευθανασία σε ασθενείς με κορωνοϊό φέρεται να έκανε γιατρός στη Γερμανία

Προς υπεράσπιση του εαυτού του προέβαλε το επιχείρημα ότι ήθελε να τους γλυτώσει από τη δοκιμασία.

Article featured image
Article featured image

Ένας γιατρός, στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας, κατηγορείται για τον θάνατο δύο ασθενών, οι οποίοι παρουσίαζαν σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού. Η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 44χρονου γιατρού, που φέρεται να χορήγησε θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα σε δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 50 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο γιατρός συνελήφθη την Τετάρτη και προέβη στην ομολογία της μίας εκ των δύο δολοφονιών, προβάλλοντας προς υπεράσπιση του εαυτού του το επιχείρημα ότι ήθελε να γλυτώσει τον ασθενή και τους συγγενείς τους από τη δοκιμασία τους. Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, ο 44χρονος φαίνεται να είχε ενημερώσει τις οικογένειες των ασθενών πριν τους κάνει τη θανατηφόρα ένεση.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία οι βαριά άρρωστοι ασθενείς μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για τον τερματισμό της ζωής τους, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πέρυσι. Δεν είναι, ωστόσο, σαφές εάν αυτό συνέβη και στην εν λόγω περίπτωση. Η ευθανασία αποτελεί, πάντως, ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στη χώρα εξαιτίας της ιστορίας του Ολοκαυτώματος, όταν το ναζιστικό καθεστώς σκότωσε 6 εκατομμύρια Εβραίους, ενώ υπέβαλε σε απάνθρωπα πειράματα πολλούς εξ αυτών.

Το νοσοκομείο του Έσσεν ανακοίνωσε ότι έθεσε σε διαθεσιμότητα τον γιατρό και ότι συνεργάζεται με την αστυνομία προς διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ