Ο βιολιστής της εντατικής είναι η είδηση που θα σε κάνει να χαμογελάσεις

Ο συνταξιούχος δάσκαλος μουσικής έπαιξε βιολί, παρότι διασωληνωμένος λόγω Covid, για να ευχαριστήσει τους ήρωες των τελευταίων μηνών.

Article featured image
Article featured image

Η μουσική, είπε κάποτε ο Σαίξπηρ, είναι η τροφή της αγάπης. Ένας 70χρονος άνδρας, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό, σε νοσοκομείο στη Γιούτα των ΗΠΑ, θέλησε να δείξει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του προς τους ανθρώπους που τον φροντίζουν, με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Ο Grover Wilhelmsen, ένας συνταξιούχος δάσκαλος μουσικής, ζήτησε να του πάρουν στη ΜΕΘ, όπου νοσηλεύεται, το βιολί του, για να παίξει και να ευχαριστήσει με αυτόν τον τρόπο το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Ο ίδιος, επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει, επικοινωνούσε με το προσωπικό μέσω σημειωμάτων. Η νοσηλεύτρια Ciara Sase περιέγραψε ότι άρχισε να της γράφει για το πόση χαρά του φέρνει η μουσική. Κάποια στιγμή, λοιπόν, στα μισά της βάρδιας της τής έγραψε: «Ξέρεις, θα ήθελα πραγματικά να παίξω εδώ, στο νοσοκομείο. Τι θα έλεγες να μου φέρει η σύζυγός μου το βιολί και τη βιόλα μου;».

Αφού οι γιατροί έδωσαν τη σχετική άδεια και σχεδιάστηκε το πώς θα γίνει αυτό, τελικά πραγματοποιήθηκε η επιθυμία του Wilhelmsen και έπαιξε βιολί, προκαλώντας συγκίνηση σε όλους. Η Sase δήλωσε, μάλιστα, ότι το συμβάν την έκανε να βουρκώσει. «Ήταν απίστευτο να βλέπουμε κάποιον διασωληνωμένο ασθενή να το κάνει αυτό. Παρότι είναι τόσο άρρωστος, μπόρεσε να το κάνει. Έβλεπες πόση μεγάλη σημασία είχε για εκείνον. Τον βοήθησε να ηρεμήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Αρκετοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν πίσω από τις γυάλινες πόρτες, για να ακούσουν τον 70χρονο να παίζει βιολί. «Ένιωσα σαν να ήμουν σε όνειρο. Έχω συνηθίσει οι ασθενείς να είναι θλιμμένοι ή ναρκωμένοι, όταν είναι διασωληνωμένοι, αλλά εκείνος μετέτρεψε μια ατυχή κατάσταση σε κάτι θετικό. Ήταν μία αχτίδα φωτός στο σκοτάδι του κορωνοϊού», δήλωσε ο Matt Harper, ένας από τους εργαζομένους.

Η σύζυγος του Wilhelmsen, Diana, δεν εξεπλάγη καθόλου, όταν έμαθε ότι εκείνος ζήτησε τα μουσικά όργανά του. «Αυτός είναι ο Grover. Ήθελε να παίξει, για να τους ευχαριστήσει», είπε στο CNN, προσθέτοντας ότι ελπίζει να αναρρώσει γρήγορα, για να είναι μαζί τους τα Χριστούγεννα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ