Εικόνες από τις σοβαρές καταστροφές στα κατεχόμενα λόγω της κακοκαιρίας

Την ίδια στιγμή, ρεύμα από τις ελεύθερες περιοχές δόθηκε στους Τουρκοκυπρίους.

Article featured image
Article featured image

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις κατεχόμενες περιοχές, προκαλώντας καταστροφές, αλλά και τραυματισμό προσώπων. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε η περιοχή της Κερύνειας, ενώ σε αρκετά σημεία κόπηκαν δέντρα και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε υποστατικά και αυτοκίνητα. Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν, επίσης, στην περιοχή της Καρπασίας, όπου πλημμύρισαν δρόμοι και καταστράφηκαν γεωργικές καλλιέργειες λόγω των καταιγίδων με χαλάζι.

κατεχόμενα.jpg


κατεχόμενα 2.jpg


κατεχόμενα 5.jpg



Ταυτόχρονα, η έντονη κακοκαιρία έθεσε εκτός λειτουργίας τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό των κατεχομένων, με αποτέλεσμα να ζητηθεί ρεύμα από τις ελεύθερες περιοχές. Συγκεκριμένα, μέσω των συνδέσεων των κοινών ηλεκτρικών δικτύων μεταξύ ελεύθερης και κατεχόμενης Κύπρου, χθες το απόγευμα, παραχωρήθηκε ηλεκτρική ενέργεια ποσότητας 60 μεγκαβάτ, μετά από αίτημα του ψευδοκράτους.

κατεχόμενα 3.jpg


κατεχόμενα 4.jpg



Ο διευθυντής της αρχής ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα, Gurcan Erdogan, ανέφερε ότι σταμάτησαν την παραγωγή ενέργειας στον σταθμό Teknecik λόγω της κακοκαιρίας, η οποία προκάλεσε ζημιές σε υψηλής τάσης γραμμές. Οι διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην Κερύνεια, το Δίκωμο και τον Γερόλακκο.

κατεχόμενα 6.jpg


κατεχόμενα 7.jpg


Πηγή Φωτογραφιών: Frozen Cypriots

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ