Έλαβες και εσύ μήνυμα από την Ελληνική Τράπεζα;

Προειδοποιεί τους πελάτες της για έξαρση τηλεφωνικής απάτης.

Article featured image
Article featured image

Η Ελληνική Τράπεζα με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει παρατηρηθεί στην Κύπρο έξαρση τηλεφωνικής απάτης (τηλέφωνα, sms, viber), όπου ζητούνται προσωπικά στοιχεία πελατών Τραπεζών για πιθανή κακόβουλη χρήση. Έχει ήδη ενημερωθεί η Αστυνομία και η Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η Ελληνική Τράπεζα, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των πελατών της αναφέρει τα εξής: «Η Τράπεζα ποτέ δεν θα σας ζητήσει κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς λογαριασμών, κωδικούς καρτών, ΟΤP (μήνυμα επαλήθευσης). Εάν λάβετε οποιοδήποτε μήνυμα ή κλήση που σας ζητά να αποκαλύψετε προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία, όπως αριθμούς λογαριασμών, στοιχεία της κάρτας σας ή σου αναφέρει ότι η κάρτα σου έχει απενεργοποιηθεί, κάλεσέ μας για επιβεβαίωση στο 8000 9999 (από Κύπρο) ή στο +357 22500500 (από εξωτερικό). Επισκέψου το #HellenicBank Security Center για περισσότερες συμβουλές ασφαλείας».

Ταυτόχρονα, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο υπενθυμίζει στους πελάτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποφεύγοντας να αποκαλύπτουν τα προσωπικά ή τραπεζικά τους στοιχεία.

elliniki.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ