«Εσείς θα αποδεχόσασταν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας να νοσηλεύεται υπό αυτές τις συνθήκες;»

Οι φωτογραφίες είναι από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας και το ερώτημα τίθεται από τους ίδιους τους νοσοκόμους.

Article featured image
Article featured image

Η συντεχνία των νοσοκόμων (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) κατηγορεί τον ΟΚΥπΥ μέσω επιστολής για προσπάθεια να πλήξει το κύρος της, δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφικά ντοκουμέντα, θέλοντας, όπως αναφέρει, να αποκαταστίσει την αλήθεια για το περιστατικό COVID 19 στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. «Για λόγους σύγκρισης παραθέτουμε και τις 2 φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΚΥπΥ», αναφέρει το email που στάλθηκε μόλις στα ΜΜΕ.


Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή:

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών θεωρεί πως «είναι καιρός να αρχίσουμε να ζητούμε και παραιτήσεις για την παραπληροφόρηση του πολίτη και για τη μεγάλη και άνευ λόγου καθυστέρηση σε καίρια ζητήματα της υγείας εκ μέρους του ΟΚΥπΥ».

ΠΑΣΥΝΟ 6.jpg
Οι φωτογραφίες της ΠΑΣΥΝΟ

ΠΑΣΥΝΟ 3.jpg
ΠΑΣΥΝΟ

Με αφορμή την παραπληροφόρηση του οργανισμού αναφορικά με ασθενή θετική στον COVID-19 στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει:

«Σε Δελτίο Τύπου, ημερομηνίας 20 Νοεμβρίου 2020, ζητήσαμε από τον ΟKYπΥ και τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν δράση για να μην αντιμετωπίζονται οι ψυχικά ασθενείς ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας, και ειδικά οι ψυχικά πάσχοντες, θετικοί στον COVID 19».

1 ΟΚΥπΥ.JPG
ΟΚΥπΥ

2 ΟΚΥπΥ.JPG
ΟΚΥπΥ

«Αντί αυτού», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., «με έκπληξη είδαμε τον κ. Χαρίλαου, εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ, να προβαίνει σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και να κατηγορεί την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. για παραπληροφόρηση και για βεβιασμένες δηλώσεις και καταγγελίες χωρίς τη διεξαγωγή έρευνας. Ο κ. Χαριλάου παραδέχεται ότι υπήρξε λανθασμένη πληροφόρηση από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Αθαλάσσας για ένα τόσο σημαντικό θέμα αλλά χωρίς να αποδίδονται ευθύνες για ακόμη μια φορά. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν και φωτογραφίες από τον χώρο που φιλοξενείτο η ασθενής».


ΠΑΣΥΝΟ 1.jpg
ΠΑΣΥΝΟ


Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. θέλοντας να δώσει την πραγματική εικόνα του θέματος «παραθέτει φωτογραφίες από το “πραγματικό” δωμάτιο της ασθενούς και τη “σύγχρονη” τουαλέτα του δωματίου, απευθύνοντας σε όλους τους αρμοδίους το ερώτημα: “Εσείς θα αποδεχόσασταν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας να νοσηλεύεται υπό αυτές τις συνθήκες;”».


ΠΑΣΥΝΟ 5.jpg


Η συντεχνία θεωρεί δεδομένο ότι «η στοχοποίησή μας γίνεται για να πληγεί το κύρος και η αξιοπιστία μας από τους πολίτες αλλά και εξαιτίας της επιστολής που στάλθηκε χθες προς τον Προέδρο του ΟΚΥπΥ, με την οποία ζητούμε την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν όλες οι προσλήψεις νοσηλευτών που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ΟΚΥπΥ και συντεχνιών από τον Ιούνιο του 2020 και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί».

Τέλος, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. επαναλαμβάνει την απόφασή της για λήψη μέτρων αν δεν ολοκληρωθούν άμεσα οι προσλήψεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ