Ο ιδιαίτερος κύριος Joshua Vides

Ο «ασπρόμαυρος» conceptual artist που κατάφερε να συνεργαστεί με τα πιο μεγάλα brands στον κόσμο, σχεδιάζοντας απλώς μαύρες γραμμές σε λευκό φόντο.

Article featured image
Article featured image

«Δεν με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη του κόσμου, ούτε καν οι προσδοκίες του από εμένα. Με ανησυχεί πολύ περισσότερο ο εαυτός μου. Το να είμαι δημιουργικός σε αυτό που κάνω. Το τι βγάζω προς τα έξω, μέσα από τα έργα μου και το πώς το βγάζω. Με ενδιαφέρει τέλος το να μπορώ να εμπνέω με τη δουλειά μου αυτούς που έρχονται μετά από εμένα».

1.jpg

R0122308-1779458211.jpg


Στα 31 του χρόνια, ο conceptual artist Joshua Vides, κατάφερε με τη δουλειά του να καθιερωθεί σε ένα ιδιαίτερο είδος τέχνης που πλέον μπορεί να θεωρεί ως την υπογραφή του. Ασπρόμαυρα σκίτσα, τρισδιάστατες κατασκευές που μοιάζουν να βγήκαν από τις σελίδες κάποιου κόμικ εποχής.

Δεν πήγε ποτέ σε κάποια Σχολή Καλών Τεχνών, ούτε έλαβε ειδική εκπαίδευση για να μάθει να σχεδιάζει. Ένιωσε πως αυτό ήταν το σωστό γι’ αυτόν και το έκανε. Άλλωστε, όπως λέει, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που ζωγραφίζουν πολύ καλύτερα απ’ αυτόν. Παρ' όλα αυτά το σύμπαν ήθελε αυτόν να ξεχωρίσει και να βγει μπροστά τη συγκεκριμένη στιγμή.

wedding-chapel-black-and-white-sketch-las-vegas-joshua-vides-fb__700-png.jpg


Όπως δηλώνει ο ίδιος, αυτό που τον εμπνέει δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, αλλά τα πάντα γύρω του: «Ό,τι έχει ζωή αποτελεί από μόνο του έμπνευση». Αυτό έχει κατά νου συνεχώς και καθημερινά όταν κάνει αυτό που κάνει.

Ο Vides δεν αποδέχεται ούτε τους μεγαλειώδεις τίτλους ούτε τις μεγάλες επιγραφές. Θεωρεί πως τίποτα απ’ όλα όσα δημιουργεί δεν αφορά εκείνον ή την τέχνη του. Αφορά την έμπνευση και τη βοήθεια που προσφέρει σε όλους τους άλλους δείχνοντάς τους πως όλα είναι πιθανά και πως ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να κάνει τα πάντα, αρκεί να το επιθυμεί πραγματικά.

16c2cc145403c0840ce874b911a27dd6.jpg

woolrich-joshua-vides-collab-feat.jpg

https___hypebeast.com_image_2018_08_joshua-vides-the-forest-basketball-court-interview-5.jpg


«Πιστεύω πως πολλοί νέοι άνθρωποι εκεί έξω με χρησιμοποιούν ως παράδειγμα για το ότι όλα είναι πιθανά σε αυτή τη ζωή. Θέλω, λοιπόν, να κάνω όσο καλύτερη δουλειά γίνεται για να μην τους απογοητεύσω. Δεν υπάρχουν πολυπλοκότητες στη ζωή. Θεωρώ πως μπορείς να πετύχεις σε αυτό που αγαπάς, αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου, να κάνεις αυτό που νιώθεις και να ελπίζεις πως όλες οι συγκυρίες θα είναι ευνοϊκές για να πετύχει όλο αυτό που κάνεις», σημειώνει ο Vides.


Κατά καιρούς ο Vides έχει συνεργαστεί με πολύ γνωστά brands, κυρίως ένδυσης και υπόδησης, όπως και πολυτελή αυτοκίνητα, σχεδιάζοντας, βάσει του δικού του στιλ, μοναδικά κομμάτια που φυσικά αποτελούν συλλεκτικές επιλογές γι’ όσους κατάφεραν να τα αποκτήσουν.

0-2.jpeg

R0122295-1779458211.jpg

Ο καλλιτέχνης από το Σικάγο (έχει καταγωγή και από τη Γουατεμάλα) που διαμένει και δημιουργεί στο Los Angeles, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στην Ευρώπη, με τη δουλειά του να πρωταγωνιστεί σε μεγάλα Fashion Shows γνωστών πολυτελών ευρωπαϊκών brands.

Παράλληλα, επειδή ο Vides εμπνέεται από τις αντιθέσεις, επιλέγει να προβάλλει τη δουλειά του όχι σε κάποια gallery ή μουσείο αλλά στον δρόμο, απ’ όπου και αντλεί την έμπνευσή του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η προβολή της δουλειάς του «Reality To Idea», την οποία επέλεξε να περιφέρει σε 7 διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ, σε διάστημα μόλις 9 ημερών.

Σύντομα, όπως μαθαίνουμε, ο Vides ετοιμάζει μία νέα, σπουδαία συνεργασία με ένα πολύ γνωστό brand και η φάση θα είναι... να την πιείς στο ποτήρι!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ