«Είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο. Στηριζόμαστε στην κοινή λογική των πολιτών»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού, αναφέροντας παρόλα αυτά πως αυτό «δεν θα είναι υποχρεωτικό», αλλά και πως «θα είναι δωρεάν».

Article featured image
Article featured image

Μιλώντας σε μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μια μεγάλη εκστρατεία για τους εμβολιασμούς, στην οποία οι ειδικοί θα μιλήσουν «για το πόσο απαραίτητο είναι να κάνουμε όλοι το εμβόλιο».

«Θα είναι δωρεάν, δεν θα είναι υποχρεωτικό, στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας και κυρίως στις συμβουλές των ειδικών, ώστε να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τον Ιανουάριο, οπότε και θα ξεκινήσει το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Το σύστημα υγείας, πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει. Μέχρι να περάσει αυτή η κρίση πρέπει όλοι να προσέχουμε», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για τις «πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αρχίζει να μειώνεται το ιικό φορτίο».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε πως όλοι οι πολίτες πρέπει να προσέχουν, ως ένδειξη σεβασμού και στη «μάχη» που δίνει το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, ώστε η Ελλάδα να βγει από την πανδημία «με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ