Άλλαξαν το όνομα χωριού στην Αυστρία επειδή δεν άντεχαν άλλο τον χλευασμό

Οι περίπου 100 κάτοικοι του χωριού συχνά αγανακτούσαν με όσους ταξίδευαν εκεί μόνο και μόνο για να κλέψουν τις πινακίδες με την ονομασία του χωριού, ή για να τραβήξουν άσεμνες φωτογραφίες δίπλα σε αυτές και να τις αναρτήσουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Article featured image
Article featured image
Το 2018, το Pornhub είχε ανακοινώσει ότι προσέφερε δωρεάν προνομιακή πρόσβαση σε κατοίκους του Fucking και σε άλλες πόλεις με ονόματα όπως Titz (στη Γερμανία) ή Big Beaver (Πενσυλβάνια, ΗΠΑ).


Το αυστριακό χωριό Fucking (Φούκινγκ στην αυστριακή προφορά) αποφάσισε να μετονομαστεί, καθώς οι κάτοικοι προφανώς κουράστηκαν από τα χαχανητά που προκαλούσε η αγγλική σημασία της ονομασίας του χωριού τους, αλλά και από τους ταξιδιώτες που πήγαιναν εκεί για να κλέψουν τις πινακίδες.

fucking.jpg


«Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μετονομάσει το Fucking σε Fugging από την 1η Ιανουαρίου 2021», ανέφερε στη γραπτή απόφαση, που εκδόθηκε τη Δευτέρα, αλλά δόθηκε την Πέμπτη (26/11) στη δημοσιότητα, ο Αντρέα Χόλζνερ, ο συντηρητικός δήμαρχος του δήμου Τάρσντορφ, στον οποίο ανήκει το Fucking, βόρεια του Σάλτσμπουργκ, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία.


«Επιβεβαιώνω ότι όντως το τοπικό συμβούλιο πήρε αυτή την απόφαση. Δεν θα πω τίποτε άλλο σχετικά με αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Χόλζνερ στο Reuters.

Ωστόσο, ούτε η νέα ονομασία του χωριού «ευνοείται» στην αγγλική γλώσσα...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ