Στην Αγία Νάπα, μπροστά στη Μακρόνησο, ένα από τα ακριβότερα γιοτ στον κόσμο [ΒΙΝΤΕΟ]

Φημολογείται ότι η τιμή αγοράς του αγγίζει τα 400.000.000 ευρώ!

Article featured image
Article featured image

Πολύ πρόσφατα, στις 30 Οκτωβρίου συγκεκριμένα, το γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη μεγιστάνα, Αντρέι Μελνιτσένκο, βρισκόταν στα νερά της Κρήτης.

Όπως διαβάζουμε από σχετικό ρεπορτάζ σε ελληνικό σάιτ, πρόκειται για το 4ο ακριβότερο γιοτ του κόσμου, με την τιμή του να ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ!


Το Sailing Yacht «A», όπως ονομάζεται, είναι ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2015. Είναι μηχανοκίνητο υποβοηθούμενο από ιστιοφόρο σχεδιασμένο από τον Doelker + Voges (εξωτερικά) με μια πρωτότυπη ιδέα του Jacques Garcia και του Philippe Starck, ενώ κατασκευάστηκε από την Nobiskrug στο Kiel της Γερμανίας για τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο ολιγάρχη Αντρέι Μελνιτσένκο.

yacht_3010_1-1200x900.jpg


Σύμφωνα με το zarpanews, η θαλαμηγός έχει μήκος 143 μέτρα και 25 μέτρα πλάτος. Ταξιδεύει με 16 κόμβους την ώρα (ταχύτητα κρουαζιέρας), ενώ η μέγιστη ταχύτητά της αγγίζει τους 21 κόμβους. Το super yacht έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 16 άτομα και έως 54 μέλη πληρώματος.

Ποιος είναι ο Μελνιτσένκο

Ο Αντρέι Μελνιτσένκο είναι ένας από τους 10 πιο πλούσιους ανθρώπους στη Ρωσία. Η προσωπική του περιουσία αποτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια και σε σχέση με Αμπράμοβιτς και τον Ριμπολόβλεφ, κάνει μεγαλύτερες αναλογικά επενδύσεις.

yacht_3010_3-1536x1152.jpg


Ο σχεδιαστής του γιοτ

Το σκάφος αποτελεί σχεδίαση του περίφημου Γάλλου Philippe Starck, ο οποίος θεωρείται από τους πιο γνωστούς βιομηχανικούς σχεδιαστές του 21ου αιώνα. Ένα από τα χαρακτηριστικά σχέδια του είναι ο λεμονοστύφτης σε μορφή αράχνης, αλλά και το ποντίκι του υπολογιστή για λογαριασμό της εταιρίας Microsoft. Ο Starck έχει σχεδιάσει και τα δύο σκάφη του μεγιστάνα, το μηχανοκίνητο μήκους 119μ και το συγκεκριμένο ιστιοπλοϊκό μήκους 143μ.Με πληροφορίες από NEWSIT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ