Τι ώρα αναμένεται το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Θα ανακοινώσει τα νέα, πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Article featured image
Article featured image

Στις 8.30 το βράδυ θα απευθύνει διάγγελμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.


Μετά το διάγγελμα και την ανακοίνωση των νέων μέτρων ο υπουργός Υγείας θα απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Με αφορμή την αποψινή ανακοίνωση επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Δρ Τσιούτης μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε πως είναι προφανής η ανάγκη για εφαρμογή επιπλέον μέτρων τόσο στις πιο πληγείσες περιοχές, όσο και στην υπόλοιπη χώρα που θα αναχαιτίσουν την μετάδοση του ιού, λόγω της επιδείνωσης που υπάρχει στους επιδημιολογικούς δείκτες και του πολύ υψηλού φορτίου ενεργών περιστατικών στην Κύπρο, το οποίο έχει οδηγήσει και σε διασπορά στην κοινότητα και σε δυσχέρεια της αποτελεσματικής διαδικασίας ιχνηλάτισης και έγκαιρου εργαστηριακού ελέγχου και φαίνεται ότι αρχίζει να επιδεινώνει και τους νοσοκομειακούς δείκτες.

Παράλληλα, συνέχισε, υπάρχει ανάγκη προστασίας αυτών που έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, όπως είναι οι ηλικιωμένοι. Επίσης για τα άτομα με χρόνια νοσήματα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και διάφορες πρακτικές στους εργασιακούς χώρους ώστε να προστατευτούν.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είναι την ανάγκη για δική μας προσαρμογή στην καθημερινότητα που πάνω από όλα περιλαμβάνει την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, την μείωση όσο το δυνατόν των επαφών, την προστασία της υγείας του εαυτού μας και του περίγυρου μας και την καλή συνεργασία μεταξύ όλων για την διατήρηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των συμπολιτών μας, της Πολιτείας και τους ειδικούς γιατί ο τελικός στόχος μας είναι κοινός».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ