Άγνωστη νόσος σκότωσε τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη Νιγηρία

Ας μιλήσουμε λίγο, ξανά, για το 2020.

Article featured image
Article featured image

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην νοτιοανατολική Νιγηρία από το ξέσπασμα μιας αγνώστου προέλευσης νόσου, ανέφεραν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η νόσος ξέσπασε στην κοινότητα Έτε της πολιτείας Ενούγου στις αρχές Σεπτεμβρίου και εξαπλώθηκε στη γειτονική κοινότητα Ομουόπου, όπου 20 άνθρωποι πέθαναν, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στην τοπική εφημερίδα Vanguard.

Ο Βίνσεντ Οσόμι, αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας παρακολούθησης και ενημέρωσης ασθενειών, δήλωσε εκτός από αιμοπτύσεις, τα θύματα εμφάνισαν συμπτώματα διάρροιας και σπασμών, τονίζοντας ότι οι εικασίες στρέφονται μεταξύ άλλων στην πιθανότητα χολέρας ή του πυρετού Λάσσα. «Μεταξύ Σεπτεμβρίου και σήμερα, τουλάχιστον 37 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Έτε», ενώ η γειτονική κοινότητα Ομουόπου, κατέγραψε επίσης 20 θανάτους, σημείωσε ο Οσμόμι.

Όπως ανέφερε η αιτία των θανάτων δεν είναι ακόμη γνωστή, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας της πολιτείας αυτής έχει ειδοποιηθεί για την νόσο και δείγματα από τα θύματα έχουν συλλεχθεί για να σταλούν για διάγνωση.

«Ενημέρωσα επίσημα το υπουργείο Υγείας και έρευνες αναμένεται να αποκαλύψουν το αίτιο των θανάτων. Συλλέξαμε δείγματα από τους ασθενείς και εξετάσουμε τα ενδεχόμενα πυρετού Λάσσα, χολέρας, κίτρινου πυρετού και μηνιγγίτιδας» ανέφερε προσθέτοντας πως στις κοινότητες που έχουν σημειωθεί κρούσματα θα πραγματοποιηθούν και τεστ για κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Anadolu/Vanguard/lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ