Μαμά, μου κλέβουν τις εκλογές

Άλλη μια μέρα, άλλη μια επιστολική ψήφος καταμετρημένη, άλλη μια αγωγή από το επιτελείο Trump. Και ενώ η μια μετά την άλλη καταρρίπτονται από τα δικαστήρια των Πολιτειών, ο χειρότερος όλων κλείνει την θητεία του ακριβώς όπως την άρχισε. Με ανακρίβειες, ψέματα, αναληθείς και αστήρικτους ισχυρισμούς και ρητορική κακομαθημένου 5χρονου.

Article featured image
Article featured image

Το 2016 δήλωσε πως κέρδισε τη λαϊκή ψήφο γιατί υπήρχαν πολλές, μη νόμιμες ψήφοι. Και πως είχε το μεγαλύτερο πλήθος εγκαθίδρυσης. Ψέματα και ψέματα.

1Α.jpg

2Α.jpg



Το 2020 θεωρεί πως νόμιμες ψήφοι, είναι μόνο αυτές που τον φέρνουν να κερδίζει. Ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ, να συνεχίσει να καταμετράται η ψήφος εκεί που χάνει αλλά έχει πιθανότητες να κερδίσει (Νεβάδα και Αριζόνα) και να σταματήσει εκεί που είναι μπροστά αλλά φαίνεται να χάνει (Πενσυλβάνια και Τζώρτζια).

Ζητώντας αυθαίρετα, χρησιμοποιώντας την εξέδρα του Λευκού Οίκου, να επέμβει το Ανώτατο Δικαστήριο, λειτουργώντας ακριβώς όπως ένας αυταρχικός πρόεδρος.

3Α.jpg


Καμία έκπληξη εδώ, ο Τραμπ εδώ και καιρό αναφέρει πως αν κερδίσει θα είναι ΟΚ, αν χάσει τότε σημαίνει πως οι εκλογές είναι νοθευμένες (το δήλωσε πριν καν διεξαχθούν)! Το περιμένεις από έναν άνθρωπο που στη σύντομη πολιτική του καριέρα επέδειξε προκλητική αδιαφορία για τα γεγονότα και τις αλήθειες. O Trump σύμφωνα με το Politifact, 72 στις 100 φορές που μίλησε ως πρόεδρος είπε κάτι ανακριβές, ψευδές ή κάτι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Το Fact Checker της Washington Post ανακοίνωσε πως στις 09 Ιουλίου 2020, ο Trump έφτασε τις 20000 αναληθείς δηλώσεις κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Δώδεκα ψέματα την ημέρα!

Αυτό όμως ήταν και είναι επικίνδυνο. Ήταν και είναι διχαστικό. Γιατί οι Η.Π.Α είναι μια χώρα, που απεγνωσμένα χρειάζεται επούλωση πληγών και ενότητα. Κι ενώ περιμένουμε με κομμένη την ανάσα να γυρίσει η Πενσυλβάνια, η Τζώρτζια, να κρατήσει την Νεβάδα και την Αριζόνα ο Biden, αυτή τη στιγμή, έχεις διπλά ράλι διαμαρτυριών, που από τη μια ζητούν να #StopTheStealing και από την άλλη να #CountEveryVote. Διχασμός, διχασμός, διχασμός. Γιατί έτσι την είδε ο χειρότερος λαϊκιστής ever. Γιατί για κάποιο λόγο μπορεί να βγαίνει να δηλώνει ό,τι θέλει και μια (απρόσμενα μεγάλη) μάζα κόσμου να τον πιστεύει. Και έχεις αυτά.

6.jpg

4.jpg



Eν τέλει όμως, υπάρχουν 2 ειδών δικαστήρια. Της πλατείας και τα κανονικά. Στα της πλατείας ο Τραμπ μπορεί να πει ό,τι ανοησία θέλει, στα κανονικά όμως χρειάζονται αποδείξεις. Τις οποίες και μέχρι στιγμής δεν έχει, το ίδιο του το κόμμα απομακρύνεται από τις εμπρηστικές δηλώσεις του και φαίνεται να προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Με τον ίδιο να απομονώνεται και να είναι σε αυτή τη φάση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Trump isn’t taking this well…

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jimmy Kimmel Live (@jimmykimmellive) στις



Χάσει-κερδίσει, o 45ος παραμένει ένας κακός και επικίνδυνος loser. Το παιχνίδι όμως φαίνεται να τελειώνει και η αυλαία να πέφτει. Εις αναμονήν…

5.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ