Τι θα γίνει και (κυρίως) τι δεν θα γίνει στο Καρναβάλι Λεμεσού 2021

Επειδή, παρόλη την κατάσταση, κάποιοι άρχισαν να ανησυχούν και γι’ αυτό, ο Δήμαρχος Λεμεσού τοποθετήθηκε για τα πλάνα του σε σχέση με τις επερχόμενες αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Article featured image
Article featured image

Αναμφίβολα οι εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε παγκύπρια βάση, με χιλιάδες κόσμου να συρρέουν κάθε χρόνο στην πόλη για να βιώσουν τα όσα συμβαίνουν εκεί για περίπου δύο εβδομάδες.

Και μπορεί οι εκδηλώσεις του 2020 να μην επηρεάστηκαν από την πανδημία αφού έληξαν πριν καν χαρακτηριστεί πανδημία, ωστόσο αυτές του 2021 σίγουρα θα είναι πρέπει να προσαρμοστούν με όλα τα νέα υγειονομικά μέτρα έστω και αν θεωρήσουμε πως μέχρι τότε θα έχει ήδη κυκλοφορήσει το εμβόλιο.

Πώς και τι θα γίνει όμως με τις εκδηλώσεις του 2021; Ποιο το πλάνο του δήμου και τι έχει προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει;

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη, στην Εφημερίδα Λεμεσός, είναι σχεδόν δεδομένο πως στην πλειοψηφία τους οι μαζικές εκδηλώσεις που διοργανώνονταν κάθε χρόνο δεν θα γίνουν φέτος, ωστόσο, τοπικές Αρχές προσανατολίζονται σε σειρά εκδηλώσεων οι οποίοι θα τηρούν τα μέτρα και τις οδηγίες του Υπουργείου: «Οι συνθήκες της πανδημίας μας αναγκάζουν να αναπροσαρμόσουμε το Καρναβάλι του 2021. Οι μαζικές εκδηλώσεις όπως η Μεγάλη Παρέλαση, η Παιδική Παρέλαση, η εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης και οι χοροί της Τρίτης και της Πέμπτης αναγκαστικά δεν μπορούν να διοργανωθούν», σημείωσε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «σε κάθε περίπτωση, τη χαρά, τη διασκέδαση και τη αισιοδοξία που προσφέρει το Λεμεσιανό Καρναβάλι δεν πρέπει να τη στερηθούν οι Λεμεσιανοί αλλά και όλοι οι άλλοι συμπατριώτες μας. Ειδικά αυτή την εποχή που την έχουν περισσότερο από ποτέ, ανάγκη, εξ ου και το Δημοτικό Συμβούλιο, εάν και εφόσον, οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν θα διοργανώσει μια σειρά από παλιές και νέες εκδηλώσεις με τρόπους συμβατούς. Προγραμματίζεται επίσης η περιφορά ανοιχτού λεωφορείου που ντυμένο Καρναβαλίστικα θα περάσει από τις συνοικίες της πόλης μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας, της χαράς και της Λεμεσού»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ